/ Fotó: Designboom

Kiderült, hogy hiába jártam végig annyi külön matekra suli után, az én agyamhoz is a gyomromon keresztül vezet az út. Nézzük meg Dinara Kaskó sütijeit!

Hirdetés

Dinara Kasko cukrászművész 81 darabos kollekciót készített algoritmikusan modellezett sütikből, reflektálva Barry Callebaut rubin csokoládéjára, ami az eddigi legtermészetesebb csokoládé fajtája. Kasko a Grasshopper nevű grafikai generátort használta darabjai dizájnjára, mondani sem kell, hogy mind a 81 sütemény különböző formájú. Az inspirációt Kasko Matthew Shlian papírmérnöktől nyerte. 

A tésztát a hagyományos piramis összetételének dőlésszögének megváltoztatásával hozták létre. A torta belsejében olyan összetevők találhatók, mint a mousse, a ganache és a rubin csokoládé. Barry Callebaut a világ legnagyobb kakaótermelője és őrlője közé tartozik, átlagosan évi 1,7 millió tonna kakaót termel. Nézzétek meg a videót és osszátok meg velünk a véleményeteket!

 

Hirdetés
MEGOSZTÁS
1995 szeptember 17-en született Szolnokon a hajnali órákban, ami azóta is a legélénkebb időszaka. Középiskolai tanulmányait homály és kaotika jellemzi, egy biztos: magyarból mindig ötös volt. Az élet sok területén kipróbálta magát, míg nem a zeneipar berkein keresztül megtalálta szenvedélyét: az újságírást. Hivatásos szakmanélküliként különböző blogoknál több-kevesebb sikerrel vetette bele magát, amíg eljutott a ContexUshoz, akik végre tudták kezelni nyers stílusát és kimeríthetetlen tudásvágyát.