Valamiért nagyon életre akarják mostanában kelteni a szobrokat, itt egy újabb próbálkozás Jane Long művésztől, aki színekkel próbált pírt varázsolni a márványos arcokra.  

Hirdetés

A Ballarat Botanikus Kert kőszobrait szeretné élettel telibbé varázsolni Jane Long, aki eddig fényképeken gyakorolta művészetét. És igen, ez a sorozat merőben más, mint korábbi cikkünkben mutatott fotókon, ahol járókelők pózolnak vicces szituációt kreálva. Minden szobor egy 1888-as Charles Summer-sorozat része, amit később egyben vásárolt fel egy James Russell Thompson nevű úr. Ez alól egyedül a Hebe kivétel, ami a Stoddard-kollekció része.

Eredetileg állóképeknek terveztem őket, de élvezem a helyzet iróniáját, ha szobrokból mozgó képet kreálhatok.

Habár a szobrok eredeti nevüket viselik, a művész mégsem eredeti történelmi kontextusaikba helyezi őket, sokkal inkább a bennük rejlő egyszerűséget akarta kibontani. 

 

Hirdetés
MEGOSZTÁS
1995 szeptember 17-en született Szolnokon a hajnali órákban, ami azóta is a legélénkebb időszaka. Középiskolai tanulmányait homály és kaotika jellemzi, egy biztos: magyarból mindig ötös volt. Az élet sok területén kipróbálta magát, míg nem a zeneipar berkein keresztül megtalálta szenvedélyét: az újságírást. Hivatásos szakmanélküliként különböző blogoknál több-kevesebb sikerrel vetette bele magát, amíg eljutott a ContexUshoz, akik végre tudták kezelni nyers stílusát és kimeríthetetlen tudásvágyát.