Pallag Márton és Fila Balázs A Balkon című darabban / Fotó: Németh Mónika

A Balkonban a színház és élet összeér. Megkérdőjeleződik a szerepek valósága, és a valóság szerepe. Köszöntünk Irma bordélyházában!

Hirdetés

A Nagy Balkon egy bordélyház vagy ahogy működtetője, Irma szereti nevezi illúzióház. A kliensek hiteles díszletek, jelmezek, kellékek és statiszták között olyan szerepekbe képzelhetik magukat, ami a valóságban elérhetetlen számukra. Miközben Irma szobáiban szigorúan titkos szerepjáték-szertartások tanúi vagyunk, kint az utcán forradalom zajlik.

Jean Genet végig látszat és valóság billegtetésével játszik. Hogy nincs is talán valóság, csak különböző szerepeket játszunk, vagy különböző szerepekre vágyunk.

Maszkokat hordunk, egyre többet, ahogy a szerepeink is sokasodnak. És közben hová lesz az élet? Mit nevezünk annak?

A Balkonban színház és élet összeér. A színházcsinálók élete, hogy színházat csinálnak. Miért? Azért, hogy a színház eszközeivel elmondjanak valamit az életről, amit nem vagy másképp élnek, mint a nem színházcsinálók.

A Maladype is egy lakás, szobák vannak benne, mint Irma elvarázsolt kastélyában. Balkon is van. De ez a lakás estéről estére színház lesz, vagy hivatásos és nem hivatásos szereplők beszélgetéseinek, találkozásainak helye. Színház és élet találkozási pontokat keres.

A Balkon tavaly októberi bemutatója után most újra műsorra került, februárban és márciusban négy alkalommal tekinthetjük meg a darabot.

Facebook-esemény: ITT

Időpont: 2018. február 25., 28. valamint március 3., 29. 19:00

Helyszín: Maladype Színház, Budapest

Jegyár: 2. 800 HUF

Jegyfoglalás: ITT

Hirdetés
MEGOSZTÁS
A ContextUs független, kulturális és közéleti webzine 2016 januárjában indult útjára. Az online magazin küldetésének tartja, hogy a fiatalok körében népszerűsítse azon kulturális területeket, amelyekkel nem, vagy csak nehezen kerülnének kapcsolatba. Emellett a pályakezdő újságíróknak, művészeknek is bemutatkozási felületet biztosít. A ContextUs célja, hogy összehozza a generációkat, és, hogy mindezt színvonalas, a legújabb trendeknek megfelelő felületen tegye.