Ha detonációzár, deflagrációzár vagy lángzár szükséges, akkor érdemes az FNC Italia termékeit keresni. Ahogy a nevéből is már ki lehetett találni, egy olaszországi gyár, ami közel 100 éves szakmai múlttal rendelkezik zárak területén. Sok cég a gyártást már nem az anyaországban végzi, hanem kiszervezi valamelyik másik országba, földrészre, ahol olcsóbban juthat munkaerőhöz. Ez az FNC Italiára nem igaz, a gyártást kizárólag Olaszországban, méghozzá Milánó mellett végzi.

Detonációzárak, deflagrációzárak

A deflagrációzárat akkor lehet alkalmazni, ha a delfagrációzár és a tűz keletkezésének lehetséges helye között a cső nem hosszabb, mint a belső átmérőjének az ötvenszerese.

Ennek hátterében az áll, hogy a cső hosszával arányosan emelkedik a keletkező láng sebessége.
Monojet Langzarak Detonaciozarak Deflagarciozarak
/ Fotó: Monojet Ipartechnika
Egy bizonyos érték alatt (L<50D) a láng terjedésének a sebessége eléri a szubszonikus, azaz a hangsebesség alatti sebességet. Ilyen esetekben pedig nincs szükség bonyolultabb zárakra, elegendő az egyszerűbb kialakítású deflagrációzár is.

Detonációzár

Akkor szükséges detonációzárat alkalmazni, ha a deflagrációzár nem elegendő, azaz a zűr és a tűz keletkezésének lehetséges helye között a cső hossza nagyobb, mint a cső belsőátmérőjének az ötvenszerese. Ha az említett hely között a cső hossza meghaladja az átmérő ötvenszeresét, akkor a láng terjedésének a sebessége eléri a szuperszonikus, azaz a hangsebességet.

Tehát röviden, ha L<50D, akkor a robbanás szubszonikus sebességű és deflagrációzárra van szükség, ha L>50D, akkor a robbanás szuperszónikus sebességű és detonációzárra van szükség. Az átmérő mérete nagyon fontos, ugyanis a deflagrációzár ára alacsonyabb, mint a detonációzáré, de nem szabad ár alapján választani, hanem csakis átmérő által meghatározott paraméterek alapján.

Amennyiben deflagrációzárra vagy detonációzárra lenne szüksége, akkor érdemes benéznie a Monojet armatúrái közé.

A lángzárak

A lángzár valójában nem más, mint hajlított és egyenletes rétegekből álló hőcserélő, ami az energia elvételével, megszüntetésével kiküszöböli, megszünteti a tüzet. Lángzárak esetében az első és legfontosabb szempont nem más, mint hogy a gáz melyik robbanási csoportba tartozik. Négyféle gázcsoportot lehet megkülönböztetni az európai standard szerint: a hidrogén gázokét, az etilén-oxid, butadién gázokét, az etilén, etilén-éter gázokét, valamint a metán, az alkán, az alkoholok, az aceton, a benzol gázokét.

A lángzárak lehetnek csővégi záróak, azaz egyirányúak, illetve csővezetékbe építhetőek, azaz kétirányúak.

Lángázrak esetében a koncentrikus számít standardnek, viszont előfordulhatnak egyéb kivitelek is, például az excentrikus, aminek az alkalmazása akkor indokolt, ha van esély a kondenzációra. Fontos azonban, hogy ezt a kivitelt csak horizontálisan lehet beépíteni.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

https-yolofood.hu - 2024 április - Cikk4

Életmódváltás lépésről lépésre

Az életmódváltás segítségével kiegyensúlyozott és egészséges életmódot lehet kialakítani, például kerülni kellene az esti filmnézés közben a nasikat, vagy csökkenteni a szénsavas üdítőitalok fogyasztását.

https-egeszsegpajzs.hu - 2024 április - Cikk4

A fűszeres csirkecomb pirulása zene füleinknek

Van az a pont, amikor egy tál zamatos étel gondolatától vagy a tűzhelyen piruló hússzeletek hangjától is rendkívül megéhezünk, és alig várjuk, hogy falatozni kezdjünk. Azonban nincs mindig idő minőségi fogásokat készíteni, hiába esne jól némi finomság.

https-__adlab.hu_ - 2024 április - Cikk4

Megéri a saját brandre hirdetni Google Ads-ben?

A PPC hirdetések hatékonyságát senki sem vitatja, sok vállalkozás él is vele különböző céljai eléréséhez, azonban annak megítélése már nem ennyire egyértelmű sem a szakmabeliek, sem a laikusok körében, hogy érdemes-e saját márkanévre hirdetni.

https-__webshop.tisztalevegot.hu_ - 2024 április - Cikk2

Amit a HEPA-szűrőről tudni kell

A HEPA-szűrők redőzött kialakítással rendelkeznek, amelynek köszönhetően minden olyan részecske fennakad rajtuk, amely minimum 0,3 mikrométeres nagyságú.

https-www.meseweb.hu - 2024 március - Cikk2

Mik a kislányok kedvenc mesekönyvei?

A kislányok nagyon szeretik, ha meséskönyvből olvasunk nekik, hiszen ilyenkor ők maguk képzelhetik el az egész történetet és alig várják, hogy napról napra egyre tovább haladjunk a történetben.

https-__mufushop.hu_ - 2024 március - Cikk2

Csodaszép kert télen-nyáron!

Egy szép, üde zöld gyeppel rendelkező kertbe mindig öröm kiülni vagy csak kitekinteni az ablakon és megszemlélni a kinti színkavalkádot.

patikamra.hu - 2024 március - LinkMarketing - 1

Miért érdemes kollagént fogyasztani?

Napjainkban egyre többször találkozhatunk kollagén tartalmú készítményekkel, sokan viszont csak a szépségre való pozitív hatásairól ismerik ezt az anyagot.

alkatreszekrobogohoz.hu - 2024 március - LinkMarketing - 2

A megfelelő helyzetjelző izzó kiválasztása és cseréje

A járművek láthatósága több okból is kifejezetten fontos a mindennapos közlekedés során. Természetesen már önmagában azért is, mert ha nem működnek a lámpák, akkor szinte garantáltan érkezni fog a csekk, és fizethetjük a büntetést.