A Coca-Cola által használt palackok is hozzájárultak ugyan a tengeri műanyaghulladék-helyzet kialakulásához, de a vállalat lépéseket tett ennek felszámolására, írja DesignTaxi.

Hirdetés

A tengerekben lévő rengeteg műanyaghulladék kezelésére a Coca-Cola más vállalatoktól eltérő megoldásra törekszik a műanyagmentesség érdekében.

Üres PET-palack ringatózik a végtelen óceán vízében / Fotó: Getty Images

Az üdítőital-óriás elkészítette az első olyan Coca-Cola-palackokat, amelyek a Földközi-tengerből és partjairól származó műanyaghulladékból készültek.

Introducing A World-First: A Coke Bottle Made With Plastic From The Sea

Uploaded by The Coca-Cola Co. on 2019-10-03.

A kísérlet célja az volt, hogy bebizonyítsák, a rossz minőségű tengeri műanyaghulladékból magas minőségi követelményeknek megfelelő üdítős palackok állíthatóak elő, megfelelő újrahasznosítási technológiákkal.

via GIPHY

Körülbelül 300 palackot gyártottak le, amelyek mindegyike 25% újrahasznosított műanyagot tartalmaz.

Ez még csak kis lépés, de a mögötte álló technológiában nagy lehetőségek rejlenek

– állítja a Coca-Cola. A flakonok előállítása során különböző technológiákat alkalmaztak, a műanyagkomponensek feldarabolására és a szennyeződések kiszűrésére. A végeredmény pedig olyan jó, mintha új lenne.

Már a pornóipar is a Föld megmentésén fáradozik, a maga módján

Nem ez az első alkalom, hogy a pornóipar lépéseket tesz a környezet megmentéséért. A Pornhub Beesexual kampányukkal a méheket, wankban nevű karkötőjükkel (mindenki keressen rá, aki szeretne) pedig az energiafelhasználást segítették. Nemrégiben adták közre Dirtiest Porn Ever videójukat, melyben egy amatőr pornópár a világ legkoszosabb óceánpartjain jegyzi el egymást.

Bár a technológia még gyerekcipőben jár, a vállalat bízik abban, hogy idővel megoldást jelenthet a tengeri műanyaghulladék-probléma kezelésére.

Hirdetés