Nézem Film Az amerikaiak okozták a csernobili katasztrófát az oroszok új...

Az amerikaiak okozták a csernobili katasztrófát az oroszok új filmje szerint

Promóció

A Csernobil című HBO minisorozat az utóbbi évek egyik legsikeresebb sorozatává vált. Az orosz filmesek arra készülnek, hogy elkészítik saját verziójukat a történtekről, írja a Vice.

Promóció
- Advertisement -

A Csernobil orosz verziója azon az összeesküvés elméleten alapul, ami szerint a CIA áll a hátterében.

A csernobili katasztrófa élethűen került bemutatásra az HBO sorozatában / Kép: HBO

Craig Mazin, aki az HBO briliáns minisorozata mögött áll, éveket töltött azzal, hogy biztosra menjen: a történetének minden részlete a lehető legpontosabb. A szereposztástól szó szerint a tapétáig Mazin aprólékosan és félelmetesen újraalkotta az 1980-as valóságát. Így vált a sorozat az HBO egyik legkiemelkedőbb alkotásává a történelmi hitelességű sorozatok műfajában. Ennek ellenére az oroszok elkészítik saját verziójú Csernobiljukat, amely talán kevésbé fog az igazságra fókuszálni.

Csernobil sorozat népszerűbb lett, mint a Trónok harca / Fotó: HBO

A héten a Moscow Times arról számolt be, hogy a Kreml karikatúrának nevezte az HBO-sorozatot és azt tervezik, hogy egy rivális filmet forgatnak Csernobilról. Amely azt dolgozza fel miszerint a CIA állt az egész hátterében.

Alexei Muradov, a közelgő orosz Csernobil-film rendezője elmondta a Moscow Times számára, hogy az ő történetében az amerikaiak beépültek a csernobili atomerőműbe és robbanást okoztak.

Számos történész szerint nincs kétség afelől, hogy a robbanás napján egy ellenséges titkos ügynök volt jelen az erőműben

– nyilatkozta Muradov. Mazin verziójában nem jelent meg ez az izgalmas amerikai titkos ügynökös-történetszál, mert valójában ez meg sem történt.

Csernobil morálisan még nem készült fel a turisták fogadására

Ami 1986-ban történt Csernobilban és a közeli városban, Pripyatban, senki nem felejti. A világ egyik legnagyobb katasztrófája, amit négy reaktor felrobbanása okozott, számos ártatlan életet követelt. Még évekkel később is voltak halálos esetek, miután a sugárzás miatt rengetegen kaptak rákos megbetegedést, nem beszélve a többi káros következményről.

Az orosz verzióban tehát egy izgalmas kémtörténet lesz, amelyben az orosz KGB tiszt próbálja megakadályozni az amerikai kémet a gonosz tervének végrehajtásában, amely a nemzeti tragédiához vezet. A film gyártási munkálatai már el is kezdődtek.

A sérült atomerőművet egy gigantikus projekt keretében 2016-ban hermetikusan lezárták egy nemzetközi projekt eredményeként.

Unique engineering feat concluded as Chernobyl arch reaches resting place

Thirty years after the nuclear disaster in Chernobyl, the radioactive remains of the power plant’s destroyed reactor 4 have been safely enclosed following one of the world’s most ambitious engineering projects. Chernobyl’s giant New Safe Confinement (NSC) was moved over a distance of 327 metres from its assembly point to its final resting place, completely enclosing a previous makeshift shelter that was hastily assembled immediately after the 1986 accident.

A videón jól látható, ahogy az eredeti, 30 évre tervezett szarkofág fölé helyezték el az új védőburkot.

Promóció
ForrásVice
Promóció
Promóció

legnépszerűbbek

A WHO üzeni: ezeket tartsd be, hogy ne kapd el a koronavírust

Az ENSZ Egészségügyi Világszervezete (WHO) ajánlásokat tett közzé, milyen szabályokat érdemes betartani a megelőzés gyanánt, valamint mik a koronavírus tünetei.

Az olasz nővér megmutatta, milyen káros hatásai vannak a koronavírusnak

Egy olaszországi nővér a koronavírus frontvonalából posztolt.

Így teszi tönkre a tüdőt a koronavírus

A felvételek az egyik olyan kínai páciens tüdejéről készültek, aki még tavaly decemberben hunyt el Kínában.
Promóció

a szerk. ajánlása

Andy Warhol cipőillusztrátorként kezdte – Érdekességek a pop-art atyjáról

Andy Warhol a XX. század egyik legmeghatározóbb művésze volt.

Laczkovich Borbála, a Banksy-kiállítás kurátora: „A felszín mögött egy komplex és ellentmondásos képet kapunk”

Laczkovich Borbála, a Godot Kortárs Művészeti Intézet kurátora segítségével tisztába tesszük, mit is jelent egy Banksy-mű hitelessége, jogos-e a művész szellemiségére hivatkozni a kiállítás ellen, miközben jópár műhelytitokra és felszín alatti sztorira is fény derül.

Saiid: „Ugyanaz a vonat, csak lecsatoltak egy pár vagont”

A lényeg, hogy az „élet szörfdeszkáján” sodródni és ride-olni is ugyanolyan jó lehet!

ez is érdekeltéged
<3