Egy kávézó örökbefogadó központként működik az Egyesült Arab Emírségek kóbor macskái számára. A 2015-ben nyílt Ailuromania Cat Cafe az első macskás kávézó volt a Közel-Keleten. Jelenleg 25 macskafélének ad otthont.

Örökbefogadás a cappucino mellé

Az Ailuromania Cat Cafe a macskák szerelmeseinek görög eredetű angol elnevezéséről, az ailurophile szóról kapta a nevét – írja a The Guardian.

Koreában és Londonban már ismert macskás kávézók inspirálták. A vendégek nemcsak pihenhetnek a doromboló cicák között, örökbe is fogadhatják őket.

Dubaj, Ailuromania Cat Cafe, Macsa, Cica, Kavezo, Egyesult, Arab Emirsegek, Orokbefogadas, Alszik, Nap Fotoja
Örökbefogadás A Cappucino Mellé / Fotó: Abdel Hadi Ramahi / Reuters

Egyre népszerűbb az Ailuromania Cat Cafe

Kezdetben a tulajdonos saját kedvencei uralták a kávézót, idővel azonban helyet kaptak itt a helyi menhelyi cicák is. Ahogy egyre népszerűbb lett a kávézó, a szomszédos Ras al Khaimh emírségben a kormány által működtetett menhelyről is megkezdte a macskák befogadását.

Dubaj, Ailuromania Cat Cafe, Macsa, Cica, Kavezo, Egyesult, Arab Emirsegek, Orokbefogadas, Alvas, Nap Fotoja
Simogatni Szabad, Felkelteni Nem / Fotó: Abdel Hadi Ramahi / Reuters

Sok magára hagyott cica kóborol Dubajban

Akárcsak a legtöbb közel-keleti országban, Dubajban is rengeteg kóbor macska található, így az Ailuromania Cat Cafe adoptációt népszerűsítő missziója különösen fontos. Az Egyesült Arab Emírségek illetékes hatósága 2018-ban betiltotta az állatok magára hagyását. Mióta Dubajban enyhítettek a koronavírus miatti lezárásokon, a kávézó újra kinyithatott. 

Dubaj, Ailuromania Cat Cafe, Macsa, Cica, Kavezo, Egyesult, Arab Emirsegek, Orokbefogadas, Etetes, Nap Fotoja
Sok Magára Hagyott Cica Kóborol Dubajban / Fotó: Abdel Hadi Ramahi / Reuters

A dubaji önkormányzat tavaly a betegségek terjedésének megfékezése érdekében rendeletet hozott mely értelmében pénzbírságot szabnak ki azokra, akik etetik a kóbor macskákat.

Kapcsolódó cikk

Simogatni szabad, felkelteni nem

Sokan azért járnak az Ailuromania Cat Cafe-ba, mert otthonukban nem tarthatnak macskát. Fontos azonban, hogy nagyon vigyáznak a kisállatok egészségére, a vendégeknek tilos felvennie vagy felébresztenie őket.

Dubaj, Ailuromania Cat Cafe, Macsa, Cica, Kavezo, Egyesult, Arab Emirsegek, Orokbefogadas, Jatek, Nap Fotoja
Egyre Népszerűbb A Kávézó / Fotó: Abdel Hadi Ramahi / Reuters
Kapcsolódó cikk

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

301-es parcella nagy imre 1956 horvath erno kiallitas fotokiallitas

NÖRI: fotókiállítás mutatja be a 301-es parcellát

“Nemcsak a kiállítás, maga a Nemzeti Gyászpark is figyelmeztető jel számunkra, és a mi feladatunk, hogy azok számára is az legyen, akiknek 1989 nem volt az életük része, és már csak a történelem egy jelentős pillanataként tanulnak róla.”