Követem Közélet Nem kaptak a tanárok fizetésemelést, ezért egy diáklány sztrájkot...

Nem kaptak a tanárok fizetésemelést, ezért egy diáklány sztrájkot szervezett a TikTokon

Promóció

A 16 éves Gillian Sullivan a TikTok alkalmazáson keresztül szervezett diáksztrájkot. A Dazed információi szerint a lány szolidaritásból buzdította társait az iskolakerülésre, mert az oktatók kérésük ellenére nem kaptak fizetésemelést.

Promóció

A Nevadában található Clark County iskolakörzetében már évek óta ígérgetnek fizetésemelést a tanároknak, amit azóta sem kaptak meg. Pedig többüknek a gyermekei is ott tanulnak és fizetniük kell a tandíjat. Gillian Sullivan édesanyja is 20 éve tanár, a lány tehát saját szemével látja a helyzetet. És olyannyira nem tetszik neki, hogy a tanárokkal közös sztrájkot hirdetett meg diáktársainak.

A nevadai diáklány, Gillian Sullivan / Fotó: @gill.no.chill/TikTok

A nevadai tini szerint a tanároknak beígérték a fizetésemelést saját finanszírozású egyetemi órák után, mégsem kapták meg. Azt is hozzátette, hogy a Clark County-i iskolakörzet a legrosszabb az országban.

TikTok, ahol a Z generáció hozza a szabályokat / ContextUs

Míg nemrég az 1995 előtt született generáció hozta az internet szabályait, azóta a Z generáció átvette a hatalmat, és többségük olyan applikációkat ural, amiről a mai 20-as, 30-as korosztály azt se tudja, hogy pontosan micsoda. Az egyik ilyen applikáció a Látva a videókra kapott lájkok számát, amely néha meghaladja a több ezret, érezhetően valamilyen változás van kialakulóban a virtuális térben.

A tankerület nagyjából 2600 tanárral folytatott párbeszédet, akik több ezer dollárt költöttek továbbképzésre a nagyobb jövedelem reményében. Sullivan szerint ez nem fair. Elmondása szerint ez az állapot már három éve tart.

Klaudia Amenábar on Twitter

These kids on tiktok are organizing a general strike in solidarity with their teachers? Holy shit? https://t.co/h1Rny03xwc

A lány szeptember 5-re diáksztrájkot szervezett az együttérzés zálogaként. Az oktatók hivatalosan szeptember 10-én sztrájkolnak.

ForrásDazed
Promóció
Promóció

legnépszerűbbek

A legszürreálisabb ötletek, hogyan védheted meg magad a koronavírus ellen

A kínai emberek saját kezükbe vették a sorsukat, maguknak gyártanak védőmaszkokat!

A pillanat, amikor az álmodozó turistát elgázolja a valóság

Nem véletlen, hogy egyes helyeken már turistaadót szednek.

Színésznők, akik nem szégyellik terhes alakjukat és döngő lépteiket

Bátran pózolnak fürdőruhában, domború hassal is és döngő léptekkel, ezek a büszke anyukák.
Promóció

a szerk. ajánlása

Tudtad? Kultúránként egészen mást jelent, amit a kezünkkel csinálunk

Ami egyik helyen a kedvesség jele, az máshol durvaságnak számít.

A nosztalgiavonat átrobogott a vásznakon – Ezek voltak 2019 legjobb külföldi filmjei a ContextUs szerint

Volt egyszer egy 2019-es év, amelyben korunk legnagyobb mesterei és feltörekvő tehetségei egyaránt megmutatták, hogyan is kell filmet készíteni.

Ezek minden idők legdrágábban elkelt festményei

Cikkünkben górcső alá vesszük a valaha legdrágábban elkelt tíz festményt, és arról is esik pár szó, miért kerülnek bizonyos festmények többe, mint mások.
Promóció

ez is érdekeltéged
<3