2019-ben izgalmas élmények várnak a kiállításlátogatókra! Nemcsak több, a huszadik század egyetemes és magyar művészetének fontos iskoláit és epizódjait bemutató tárlat, hanem egy különleges művészegyéniség alkotásaiból rendezett kiállítás is vár az érdeklődőkre. Íme, TOP 5-ös válogatásunk 2019 legjobbnak ígérkező kiállításaiból.

4WANTED” – Czóbel lappangó művei –  Újragondolt Czóbel 4.0 –  Czóbel Múzeum, Szentendre

Czóbel Béla: Ringelspiel / Körhinta / Fotó: Múzeumi Centrum

A modern magyar festészet egyik nemzetközileg elismert alkotója, a nagybányai művésztelep és a Nyolcak csoportjának tagja, Czóbel Béla volt az első magyar művész, akinek munkásságát már életében külön múzeum mutatta be.

A Czóbel Múzeum minden évben más szempontokat érvényesítve újrarendezi tárlatát, tavaly például az életmű kronologikus bemutatására törekedett.

Az idei kiállítás koncepciójának újdonsága az eddigiekhez képest, hogy egy külön szekciót szentel Czóbel elveszett műveinek. A képekről készült archív fotók nagyításai tekinthetők meg.

“WANTED” – Czóbel lappangó művei című tárlat nem csak izgalmas érdekesség; célja az is, hogy felhívja a közönség figyelmét a rejtőzködő művekre és ezáltal esetleg a fotókon kiállított művek eredetijei is előkerüljenek. Érdemes figyelmes szemmel járni!

2019. április 27. – 2020. április 30.