Követem Élet + Stílus Luc Besson könyvet adott ki és tagadja a nemi...

Luc Besson könyvet adott ki és tagadja a nemi erőszakkal kapcsolatos vádakat

Promóció

Luc Besson, francia filmrendező a napokban jelentette meg életrajzi könyvét, Enfant Terrible címmel, ennek kapcsán adott interjúban reagált az őt ért zaklatási vádakra is, írja a The Hollywood Reporter.

Promóció
- Advertisement -

A Lucy rendezője a még a tavaly felröppent vádakra reagált, egy francia televíziós csatorna számára adott interjúban. A belga-holland származású színésznő, Sand Van Roy nemi erőszakkal vádolta meg Luc Bessont.

Luc Besson rendező, producer / Fotó: Clemens Bilan

“Ez egy hazugság A-tól Z-ig. Nem erőszakoltam meg azt a nőt. Egyetlen nőt sem erőszakoltam meg életem során. Sohasem emeltem kezet egy nőre. Sohasem fenyegettem egyetlen nőt sem. Sem fizikailag sem pszichikailag nem alkalmaztam kényszert nők ellen. Nem is drogoztattam be nőket soha” – részletezte Besson.

Kína nagyon vevő az európai filmekre, ebben még az USA-t is megelőzi

A kutatás eredményei alapján az európai filmek Kínából származó bevétele 37%-ot tett ki. Ugyanakkor 2017-ben 29 millióról 27 millióra csökkent az európai filmek jegyeladása Amerikában. A latin-amerikai exportpiac 27%-ot tesz ki az európai filmek tekintetében. Úgy tűnik tehát, hogy Kína válhat az európai filmek legnagyobb exportpiacává, amelynek az is oka, hogy az USA-ban csökken az európai filmek iránti kereslet.

A Van Roy egy párizsi hotelben történt találkozó után vádolta meg a Valerian és az ezer bolygó városa című film rendezőjét még tavaly, de a rendőrség februárban lezárta a nyomozást.

Besson könnyes szemekkel ismerte el, hogy a színésznővel folytatott viszonya egy volt a sok közül és a 20 éve tartó házassága alatt nem egyszer fordult elő. “Elárultam a feleségemet és a gyermekeimet” – vallotta a rendező.

Van Roy állításai után további nyolc nő állt elő hasonló szexuális zaklatásos vádakkal. A rendező elmondása szerint ezekről az esetekről ő mit sem tud.

Besson elismerte ugyan, hogy múltbeli viselkedése kellemetlenséget okozhatott egyes nőknek, de távol állt tőle minden erőszakos szándék. Elnézést kért azoktól a nőktől, akik úgy érzik illetlenül viselkedett velük.

Sand van Roy úgy érezte megerőszakolták / Fotó: Tino Di Biase KCS

Luc Besson ifjúkorát feldolgozó életrajzi könyv, az Enfant Terrible a napokban jelent meg Franciaországban.

Promóció
Promóció
Promóció

legnépszerűbbek

A WHO üzeni: ezeket tartsd be, hogy ne kapd el a koronavírust

Az ENSZ Egészségügyi Világszervezete (WHO) ajánlásokat tett közzé, milyen szabályokat érdemes betartani a megelőzés gyanánt, valamint mik a koronavírus tünetei.

Az olasz nővér megmutatta, milyen káros hatásai vannak a koronavírusnak

Egy olaszországi nővér a koronavírus frontvonalából posztolt.

Így teszi tönkre a tüdőt a koronavírus

A felvételek az egyik olyan kínai páciens tüdejéről készültek, aki még tavaly decemberben hunyt el Kínában.
Promóció

a szerk. ajánlása

Andy Warhol cipőillusztrátorként kezdte – Érdekességek a pop-art atyjáról

Andy Warhol a XX. század egyik legmeghatározóbb művésze volt.

Laczkovich Borbála, a Banksy-kiállítás kurátora: „A felszín mögött egy komplex és ellentmondásos képet kapunk”

Laczkovich Borbála, a Godot Kortárs Művészeti Intézet kurátora segítségével tisztába tesszük, mit is jelent egy Banksy-mű hitelessége, jogos-e a művész szellemiségére hivatkozni a kiállítás ellen, miközben jópár műhelytitokra és felszín alatti sztorira is fény derül.

Saiid: „Ugyanaz a vonat, csak lecsatoltak egy pár vagont”

A lényeg, hogy az „élet szörfdeszkáján” sodródni és ride-olni is ugyanolyan jó lehet!

ez is érdekeltéged
<3