SZERETNÉL A CONTEXTUS CIKKÍRÓJA LENNI?

A ContextUs elkötelezett híve annak, hogy pályakezdő újságíróknak teret nyújtson. Ha érzel magadban affinitást, van véleményed, esetleg már meg is írtad, és témáját tekintve a ContextUs felületén is lenne helye, ne habozz, küldd el nekünk az info@contextus.hu e-mail címre!

Ha a sajtós élet miliője érdekel, szintén ragadj billentyűt, s írd meg a fenti e-mail címre!

Kérünk titeket, hogy Word dokumentumban, Times New Roman, 12-es betűméretben és sorkizárttal küldjétek el a szöveget, valamint fotót ne helyezzetek el a dokumentumban, hanem csatolva küldjétek! Köszönjük szépen.

Emellett ezeket a protokollbeli szabályok tartsátok be:

  • 1-2 bekezdésenként, amikor új gondolati szálat emeltek be, egy-egy alcímet helyezzetek az adott bekezdés elé. Mindenképpen frappáns legyen, de reflektáljon is az adott bekezdésre
  • mind a cím, mind a lead (bevezető) kreatív legyen. A cím mellőzze az artisztikusságot (vö.: hangtalan hang, rémület pantomimben), ami általában két szóból is áll. A lead legfeljebb 4 soros legyen, szintén frappáns! Fontos, hogy ne annyiból álljon, hogy mi, hol és mikor jelent meg/koncertezett!
  • ha kritikát írsz, akkor fontos, hogy az állításaid mindig támaszd alá!
  • ha hivatkozol valamire/valakire, akkor tüntesd fel a pontos forrást!
  • mivel a ContextUsnál releváns a marketing, így a SEO (kereső-optimalizálás), ezért fontos, hogy 20 szavas mondatokat kreáljatok. E követelmény a teljes szöveg egészére (!) vonatkozólag a 25%-t haladhatja meg, azaz néhány helyen megengedhető.