Joaquin Phoenix főszereplésével készítette el Todd Phillips rendező a Joker című filmet, amelyből szívesen készítene folytatást, írja a Collider.

Hirdetés

Lehetséges, hogy Joaquin Phoenix további Joker-filmekben is szerepelhet, amennyiben az első film sikeres lesz. A történetben Phoenix az 1970-es évek Gotham City-jében egy feltörekvő komikust játszik, aki végül Jokerré válik.

Az Oscar-díjas színész Arthur Fleck szerepében is brillírozik / Fotó: IGN

Az író-rendező, Todd Phillips filmje szinte semmiben sem kapcsolódik a képregény világához. A karakterközpontú alkotás a DC-antihős köré épül, amelyből akár egy önálló franchise is válhat. Az ötlet, hogy úgy mutassanak meg egy karaktert, hogy közben semmi köze nincs a korábbi DC-filmekhez, vonzó lehetőség az olyan sztároknak, mint például Joaquin Phoenix.

Még nem is látható, máris díjazzák Joaquin Phoenix Jokerét

A Joana Vicente és Cameron Bailey által vezetett Totontói Nemzetközi Filmfesztivál (TIFF) színészi díjára terjesztették fel Joaquin Phoenix-et. Korábban ezt a megtiszteltetést Meryl Streep számára ítélték oda. Phoenix részt vesz a Todd Phillips rendezte Warner Bros.-féle Joker észak-amerikai premierjén. A történet az ikonikus gonosztevőről szól, akit a korábbi a Batman-filmekben olyan színészek alakítottak, mint Jack Nicholson, Heath Ledger vagy Jared Leto.

Hiszen ebben az esetben nem kell attól tartaniuk, hogy további folytatásokra vagy spinoff-ra kötelezné őket szerződésük, illetve nem kell ragaszkodni az képregény-univerzumban lefektetett szigorú szabályokhoz sem. Úgy tűnik Phillips és Phoenix számára olyan jó móka volt a Joker elkészítése, hogy a folytatás lehetőségét sem zárják ki.

Bármit megcsinálnék Joaquin-nal, a hét minden napján. Nincs még egy olyan ember, mint ő. Ha szeretné, hogy megcsináljuk, és az embereknek is tetszik a film, és a Warner is felkér bennünket, akkor úgy gondolom, hogy ő és én biztosan kitalálnánk valami nagyon jó dolgot!

– nyilatkozta Todd Phillips rendező a folytatással kapcsolatban.

Todd Phillips a Joker című film rendezője / Fotó: IMDb

Ez persze még nem jelenti azt, hogy biztosan lesz Joker-folytatás, de a lehetőség benne rejlik a filmben. A Joker legújabb előzetesében már Robert De Niro is feltűnik:

JOKER – Final Trailer

https://www.joker.movie https://www.facebook.com/jokermovie https://twitter.com/jokermovie https://www.instagram.com/jokermovie/ Director Todd Phillips “Joker” centers around the iconic arch nemesis and is an original, standalone fictional story not seen before on the big screen. Phillips’ exploration of Arthur Fleck, who is indelibly portrayed by Joaquin Phoenix, is of a man struggling to find his way in Gotham’s fractured society.

A Joker a Velencei Filmfesztiválon debütált, nagy sikert aratva és hamarosan a Torontói Nemzetközi Filmfesztiválon is látható lesz még a hivatalos mozipremier előtt.

Hirdetés