A politikai ellenállás és a botrányok ellenére zökkenőmentesen zajlott a Tel Avivban rendezett Eurovíziós Dalfesztivál döntőjének lebonyolítását.

Az Eurovíziós Dalfesztivál döntőjében Svédország, Hollandia és Észak-Macedónia versenyzői mérték össze tehetségüket.

North Macedonia – LIVE – Tamara Todevska – Proud – Grand Final – Eurovision 2019

Buy the official DVD: https://Eurovision.lnk.to/DVD2019ID Add or download the song to your own playlist: https://Eurovision.lnk.to/ESC2019ID Download the alb…

A holland származású Duncan Laurence az Arcade című dalával került a döntőbe, Svédországot John Lundvik, míg Észak-Macedóniát Tamara Todevska énekesnő képviselte a dalversenyen.

https://www.youtube.com/watch?v=iEEuG5XML-A

Az idei Eurovíziós dalfesztiválnak Izrael adott otthont, amire utoljára 1979-ben volt példa. Palesztina Izrael általi megszállása politikai visszhangot keltett és a verseny bojkottálását is megpróbálták elérni.

Eurovízis Dalfesztivál 2019 Döntős Énekesek
A 2019-Es Eurovíziós Dalfesztivál Döntőbe Jutott Énekesei / Fotó: Eurovision Song Contest

Madonna fellépését is igyekeztek megakadályozni a #MadonnaDontGo mozgalom révén, de az énekesnő végül eleget tett a felkérésnek.

[perfectpullquote align=”left” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””]Soha nem fogom abbahagyni a zenélést csak azért, hogy megfeleljek valaki politikai elvárásának, és soha nem szalasztom el, hogy felszólaljak az erőszak ellen és az emberi jogok mellett bárhol is legyen az a világban[/perfectpullquote]

– indokolta döntését Madonna.

Madonna két dalt adott elő az Eurovíziós Dalfesztiválon az egyiket az új albumáról a Madamme X-ről, a másikat pedig a 30 éve bemutatott Like a prayer albumáról.

Madonna, Quavo – Eurovision Song Contest 2019

You’re watching Madonna and Quavo’s performance of “Future” and Madonna’s performance of “Like A Prayer/Dark Ballet” from Eurovision. Listen to ‘Madame X’: h…

Madonna azzal köszöntötte a döntőbe jutott versenyzőket, hogy „Mindannyian győztesek vagytok!”

WINNER’S PERFORMANCE: Duncan Laurence – Arcade – The Netherlands – Eurovision 2019

Add or download the song to your own playlist: https://Eurovision.lnk.to/ESC2019ID By the official CD and DVD: https://Eurovision.lnk.to/Shop19YD Download th…

A 2019-es Eurovíziós Dalfesztivál döntőjét végül a holland Duncan Laurence Arcade című dala nyerte, olvashatjuk a The Guardian cikkében. Így a 2020-as fesztivál rendezésének jogát Hollandia érdemelte ki.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

Qatar-WC

Hogyan fogadjunk a 2022-es labdarúgó-világbajnokságra

Már majdnem itt az ideje a világ legrangosabb tornájának – a 2022-es labdarúgó-világbajnokságnak. Az idei év sok újítással jár. Az egyik az, hogy ez az első alkalom, hogy egy közel-keleti ország ad otthont a világbajnokságnak.

alvás pihentető alvás tippek alváshoz egészséges alvás egészséges életmód

Ezeket edd, és ezeket kerüld, ha nem tudsz aludni

Jó alvás nélkül nincsenek jó nappalaink, de még rosszabb, hogy nem lehetünk teljesen egészségesek sem. Sokan szenvednek kialvatlanságban anélkül, hogy foglalkoznának vele, pedig komoly következményei lehetnek, ha hosszútávon nem tudunk megfelelően pihenni.

betegség hírességek hírességek betegségei maria cross halle berry lil wayne tom hanks toni braxton catherine zeta-jones 4

Hírességek, akik krónikus betegséggel élnek

A betegség nem válogat. A következő sztárok mind megvívták a maguk harcát különböző egészségi problémákkal és saját példájukon keresztül bebizonyították, hogy krónikus betegségekkel is lehet együtt élni, mégpedig boldog életet.

liszt gluténmentes liszt liszt fajták liszt típusok zabliszt rizsliszt csicseriborsó liszt kókuszliszt

Ezek a gluténmentes lisztek, ha alternatívákat keresel

A legtöbben fehér lisztet vagy teljes kiőrlésű lisztet használnak a főzéshez, sütéshez. Ezek glutént tartalmaznak, amire néhányan allergiásak, de mindannyiunk emésztőrendszere nehezen birkózik meg vele, emellett pedig egyéb negatív mellékhatásai is vannak.