A ’60-as évek pszichedéliájába repülsz vissza

A ’60-as évek pszichedéliájába repülsz vissza

Szörfrock, pszichedélia, beat-korszak. A kaliforniai Allah-Las pontosan ezt a világot idézi meg ma este, a koncertek fellegvárában, az A38 hajón. A zseniálisan slágerérzékeny négyes varázslatos retródalai egy este erejéig fénysebességgel repítenek vissza a hatvanas évek aranyidejébe.

Az Allah-Las, sok más együtteshez hasonlóan, zenemániás lemezbolti dolgozókból alakult 2008-ban. A kvartett dalainak hallgatása közben nehéz elhinni, hogy nem Zombies, Beach Boys vagy a Kinks szól. Visszhangos, csilingelő, ide-oda hajlongó gitárszólamok, gyönyörű refrének, édes-bús dalszövegek, a számok végén rendes, másfél percig tartó halkítások és ezernyi retróelem.

Az Allah-Las rendületlenül halad előre a pszichedelikus retrobeat szivárványszínű ösvényén, két nagylemezzel, rengeteg csodás slágerrel ajándékozva meg a világot.

Nekünk ízelítőnek elég is ennyi, biztosan ott leszünk a ma esti koncerten – a kérdés már csak az: te ott leszel? S ha mégsem lenne ennyi elég, következzen a legtökéletesebb pszichedelikus videóklip, melyet a zenekar No Werewolf című számához Mihail Szadovnyikov homokművész készített:

Allah-Las – “No Werewolf” (Official Video)

Allah-Las – “Worship The Sun” out 9/16/14. Pre-Order Allah-Las – ‘Worship The Sun’ on iTunes now: http://www.smarturl.it/AllahLasWTSPreOrder Pre-Order Allah-…

Előzenekarként pedig a budapesti Dope Calypsot köszönthetjük, akiknek a zenéje olyan, mintha egy garázspunk-zenekar belebolondult volna a Pixies fogós gitárzenéjébe. Ez már tényleg csak hab a tortán!

Találkozunk este a Hajón!

Line-up:

20.00 – 20.30: Dope Calypso
21.00 – 22.30: Allah-Las

A koncertek után pedig afterparty a Hajó tetőteraszán!

Facebook-esemény: ITT

Időpont: Június 29. – szerda – 20:00

Helyszín: A38

Jegyár: 3. 400 HUF

Kezdőlap > Uncategorized > A ’60-as évek pszichedéliájába repülsz vissza

A szerk. ajánlása

A hónap legnépszerűbb cikkei

Top sztorik a rovatból