A ’90-es évek kultikus punkzenekara, a C.A.F.B. új EP-vel jelentkezik

A ’90-es évek kultikus punkzenekara, a C.A.F.B. új EP-vel jelentkezik

Szakácsi Greg és az “Intellectual PunkRock”-ként fémjelzett C.A.F.B. tizenhárom évvel ezelőtt készített utoljára közös lemezt, hamarosan viszont egy EP-vel és egy stúdióalbummal is előrukkolnak.

A korongok amerikai kiadásban jelennek meg, rajtuk a vadonatúj C.A.F.B.-dalok mellett a Bikini és Nagy Feró slágerének punk feldolgozásával.

A C.A.F.B. együttest a ’90-es évek elején, az akkor még Magyarországon élő Szakácsi Gábor alapította. A banda a legendás Zanza-albumuk után lett igazán sikeres. A balhés gyerekként számon tartott zenész ’99-ben költözött Seattle-be, ahol 5 évvel később elindította a Sledgeback-et. Új zenekarával Szakácsi olyan együttesek névsorához csatlakozott, mint a The Offspring, Flogging Molly, Casualties, MxPx. Tömegek előtt játszott a 2005-ös Vans Warped Touron, 2015-ben pedig a Tankcsapda USA-turnéjának állomásain is fellépett.

Greg utoljára 2004-ben készített albumot a C.A.F.B.-vel, ezt követően évekig szinte csak amerikai zenekarára koncentrált. Idén azonban ismét összeáll a kultikus punkbanda és januárban egy középlemezzel, nyár elején pedig egy stúdióalbummal is előrukkolnak.

Miután Szakácsi Seattle-ben, a zenekar tagjai pedig Magyarországon élnek, a két kiadvány dalai „távmunkában” készülnek. A zenészek már nagyon régóta ismerik egymást, ezért így is a megszokott tempóban halad a munkafolyamat. A januárban érkező EP megjelenése után Szakácsi Budapestre látogat és március 11-én a Dürer kertben színpadra áll a C.A.F.B.-vel.

Kezdőlap > A ’90-es évek kultikus punkzenekara, a C.A.F.B. új EP-vel jelentkezik

A szerk. ajánlása

A hónap legnépszerűbb cikkei

Top sztorik a rovatból