A bűnt is lehet tartósítani

A bűnt is lehet tartósítani

Te hallottál már arról, amikor a bűnt tartósítják? Ha nem, akkor ott a helyed, főleg, ha szereted a képzőművészetet! Maga a kiállítás Fajgerné Dudás Andreáé, Szabó Eszter Ágnesé és Szilágyi Csilláé, közreműködik és a kapcsolódó funzint pedig Syporca Whandal szerkesztette.

A négy művésznő és kísérőik nyaranta az utak mentén, köztereken, a senki földjén álló almafákról szüretelnek. A fák sokszor magasak, nehéz az almákat elérni. Évának sem lehetett könnyű leszedni a tudás fájáról a gyümölcsöt, mégis megtette. Ez volt az első önálló gondolata, tudatos cselekedete.

A bűnt örök büntetés követi, hiszen Isten azt mondja Évának:

[perfectpullquote align=”left” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””] Felette igen megsokasítom viselősséged fájdalmait, fájdalommal szülsz magzatokat; és epekedel a te férjed után, ő pedig uralkodik te rajtad (Mózes I. könyve 3. fejezet)   [/perfectpullquote]

Talán itt kezdődött minden, a férfiak uralma a nők felett, lehet, hogy jobb lett volna ott hagyni a gyümölcsöt a fán? A bűnbeesés az út szélén leszakított almákkal újra és újra átélhető, a bűn édes ízét a belőlük főzött lekvárok tartósítják a 2B Galériában. Kóstolják meg mások is!  

A kiállítás záróeseménye egy olyan cserepiac, ahonnan a Ráday utca sétáló közönsége nem csupán elviheti a megmaradt gyümölcsöt, de az almadzsemért cserébe hozhat is másfajta élelmiszert, amit szintén jótékony célra ajánlunk fel, hiszen a budapesti almafák gyümölcse közös városi termésünk, így az ebből készült étel  a rászorulókat illeti meg.

Facebook esemény: ITT

Megnyitó: Július 25. – hétfő – 18 óra

Megnyitja:  Szalipszki Judit

Helyszín: 2B Galéria, Ráday utca 47.

Jegyár: Ingyenes

Kezdőlap > Uncategorized > A bűnt is lehet tartósítani

A szerk. ajánlása

A hónap legnépszerűbb cikkei

Top sztorik a rovatból