A fehér póló mint felforgató erő

A fehér póló mint felforgató erő

A pólók mint ruhatáraink szerény ékei, az utóbbi időben egyre nagyobb hangsúly kapott kulturális, művészeti és politikai téren csakúgy, mint a divat és a technológia iparágain belül. Mindezt az átfogó népszerűséget hivatott el ünnepelni a londoni Fashion and Textile Múzeum.

A kiállítás a T-shirt: Cult – Culture – Subversion címet viseli majd, és nyomon kövezhetjük a segítségével, hogyan változott a divat a pólók “szemszögéből”.

/ Fotó: Chicmi

Avagy hogyan nőtte ki magát egy férfi alsóneműből egy tiltakozást is kifejező szimbólummá, mikor szlogeneket és különféle szövegeket tudunk magunkon hordani általa. 

A fehér póló nagy utat tett meg Brando, Dean vagy Wayne óta-mondja David Sinclait, a The Civic kurátora- mindig is volt benne valami ellentmondásos, szexi, politizáló, ironikus, vagy csak egyszerűen menő. Vajon merre terjeszkedik majd?

Több, mint száz ilyen ruhadarabot láthatunk majd a kiállításon, ami a múlt század jelentősebb darabjainak is helyet ad, többek között Katharine HamnettPam HoggGuerilla GirlsVivienne Westwood és Malcolm McLaren dizájnjának is.

Kezdőlap > Uncategorized > A fehér póló mint felforgató erő

A szerk. ajánlása

A hónap legnépszerűbb cikkei

Top sztorik a rovatból