Anthony Hopkins pápa lesz, az Oscar-díjas színész alakítja őszentségét a két pápáról szóló filmben

Anthony Hopkins pápa lesz, az Oscar-díjas színész alakítja őszentségét a két pápáról szóló filmben

A Bohém rapszódia írója dolgozta fel Ferenc pápa és XVI. Bendek között lezajlott hatalomátvételt Anthony Hopkins és Jonathan Pryce főszereplésével a The Two Popes című filmben, írja a Joblo.

Az HBO a napokban mutatta be Jude Law és John Malkovich nevével fémjelzett sorozat a The new Pope előzetesét. Úgy tűnik a pápaság témája felkapott lett a filmesek körében, hiszen közeleg a The Two Popes (A két pápa) című film is, amely valós eseményeket dolgoz fel: középpontjában a katolikus egyház két pápájával.

Anthony Hopkins bizalmaskodik Ferenc pápával, azaz Jonathan Pryce-szal / Fotó:HeyUGuys

A Netflix által készített The Two Popes sztárjai Anthony Hopkins, aki XVI. Benedeket alakítja, és Jonathan Pryce, pedig mit Ferenc pápa jelenik meg. A történet abban a helyzetben zajlik, amikor XVI. Benedek arra készül, hogy átadja hatalmát a reformista és haladó gondolkodású Bergoglio bíborosnak, aki később Ferenc pápaként lesz ismert.

Ferenc pápa megfogadta, hogy Fernando Karadima atya pedofil bűnei soha nem ismétlődnek meg

Ferenc pápa csütörtökön bocsánatot kért a chilei szexuális visszaélések áldozataitól, és ígéretet tett arra, hogy a múltban elkövetett hibák nem fognak megismétlődni. A pápa mély “szégyenének” adott hangot, amiért a katolikus egyház “nem figyelt oda és nem foglalkozott időben” azokkal a vádakkal, melyek szerint a chilei klérus tagjai gyerekeket molesztáltak.

A film feltárja a pápa-páros közötti különleges kapcsolatot, miután egy végzetes titok kerül a felszínre, amely alapjaiban rengeti meg az általunk ismert Katolikus Egyházat.

A The Two Popes feltárja a hatalomért folytatott küzdelmet a tradíciók és a reformok között, amelyekre generációk óta nem volt példa.

A filmet Az elszánt diplomata és az Isten városa című filmek rendezője, Fernando Meirelles készítette. A forgatókönyvet pedig a Bohém rapszódia és A legsötétebb óra írója, Anthony McCarten jegyzi.

THE TWO POPES Official Trailer (2019) Anthony Hopkins, Jonathan Pryce, Netflix Movie HD

THE TWO POPES Official Trailer (2019) Anthony Hopkins, Jonathan Pryce, Netflix Movie HD © 2019 – Netflix Comedy, Kids, Family and Animated Film, Blockbuster,…

A film november végén kerül a mozikba és december 20-tól válik elérhetővé a Netflix platformján.

Kezdőlap > Anthony Hopkins pápa lesz, az Oscar-díjas színész alakítja őszentségét a két pápáról szóló filmben

A szerk. ajánlása

A hónap legnépszerűbb cikkei

Top sztorik a rovatból