Az ember aki a cipőjében hordta a gyökereit

Az ember aki a cipőjében hordta a gyökereit

Röhrig Gézára az Oscar-díjas Saul fia című film főszereplőjeként figyelt fel a világ, arról viszont kevesebb szó esik, hogy már 20 éve jelennek meg verseskötetei, és ahogy a filmvásznon, úgy költőként a szövegeiben is a legnagyobb mélységekig nyúl.

A Magvetőnél frissen megjelent könyvéből olvas fel csütörtök este 7 órától a szerző a Petőfi Irodalmi Múzeumban. A részvétel regisztrációhoz kötött, és rekord sebességgel fogytak el a helyek.

[perfectpullquote align=”left” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””] Röhrig Géza verseskötete egyszerre brutális és érzékeny, letaglózó és közvetlen. Fő témája az identitás törékeny mivolta. Erre utal a cím is: az ember otthonosságát miképpen és hol találhatja meg, elsősorban saját magán belül? Úgy hogy ezek a gyökerek ne akadályozzák, ne botoljon meg a lépteiben. Egyéni és családi tragédiák rengetegébe vezet be minket Röhrig, de közben fogja a kezünk, halljuk a hangját. Gyilkosság, árvaság, árulás. Sebek és sérülések. Kitaszítottság. Ezek a versek közelről mutatják meg az áldozat összetettségét, azt hogy az áldozatban is ott van a rossz, a bestiális, az akarat; ott van benne – ha fogyóban is – az ember   [/perfectpullquote]

– olvashatjuk a fülszövegből.

A szerzővel Iványi Gábor és Szabó T. Anna beszélget.

Facebook esemény: ITT

Időpont: Március 17. – csütörtök– 19 óra

Helyszín: Petőfi Irodalmi Múzeum

Jegyár: Ingyenes

Kezdőlap > Uncategorized > Az ember aki a cipőjében hordta a gyökereit

A szerk. ajánlása

A hónap legnépszerűbb cikkei

Top sztorik a rovatból