Az Experimento Galériában gyűlik össze minden fiatal spanyol tervező

Az Experimento Galériában gyűlik össze minden fiatal spanyol tervező

Nem egyedi eset Európában, hogy fiatal tervezők, akik például a milánói Salone del Mobile és hasonló vásárokra, el tudják vinni a munkájukat, saját országukban gyakran nincsen számukra hely. 

A Plutarco design studio egyik alapítója, Ana Arana így nyilatkozott:

Vannak galériák Spanyolországban is, de sehol sem tudod megmutatni, min dolgozol, amíg nem szerzel nevet magadnak. 

Miközben Milánóba és Eindhovenbe vitték a munkáikat, az eszükbe öltött az Experimento ötlete, ami egy feltörekvő tervezők számára létrehozott galéria. Mindez két és fél éve történt. Egy évbe telt, mire megtalálták a tökéletes helyet, aminek elég nagynak kellett lennie ahhoz, hogy sok eseménynek helyet tudjon adni. Az Experimentoban helyet kapott még egy rendező, grafikus, építész és dizájntanácsadó, a földszinten pedig étterem és rendezvényhelyszín található.

Az Experimento Madrid Chamberí negyedében nyitott szeptemberben, a Hues of Form nevet viselő bemutatkozó show-juk gyakorlatias, szobrászati és kísérleti elemekkel tarkított tárgyakat láthatott a közönség, mint egy nehéz márványlaphoz rögzített felgöngyölt acetát lábakat, amiket kerámia gyűrűk tartottak össze. Ezt a játékos kompozíciót a 23 éves baszki tervező, Julen Ussie álmodta meg. Csakugyan nagy népszerűségnek örvendett a Lebrel lámpája, Valencian Fernando Abellanas stúdiójából, akinek híd alatti galériája nagy szenzáció volt az internet berkeiben.

Az Experimento évente két kiállítást rendez majd. Ana és Enrique az Instagramon és ismerősökön keresztül találja meg a tervezőket, és a lehető legtöbb kiállításra ellátogatnak egész Spanyolország területén, így nem csak Madridot, de egész Spanyolországot feltérképezik, mint kiaknázatlan területet a feltörekvő művészeket tekintve. 

Kezdőlap > Uncategorized > Az Experimento Galériában gyűlik össze minden fiatal spanyol tervező

A szerk. ajánlása

A hónap legnépszerűbb cikkei

Top sztorik a rovatból