Az irodalom ősszel is szexi

Az irodalom ősszel is szexi

Idén ősszel sem maradhatunk irodalmi fesztivál nélkül, erről pedig természetesen a Margó Feszt gondoskodik.

Öt évvel ezelőtt, 2011-ben indult útjára a nívós eseménysorozat, ahol a kortárs magyar írók legjava, friss megjelenések, kurrens külföldi meghívottak vesznek részt. Sőt, első alkalommal könyvvásár keretén belül be is újíthatjuk a polcaink portékáját.

[perfectpullquote align=”left” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””] Az irodalom magányos műfaj: csak mi vagyunk és a könyv, versnyi vagy ötszázoldalnyi utazások ismeretlen világokba, amelyekben teljesen elmerülhetünk. A Margó viszont közösségi műfaj, az író, a könyv és az olvasó egymásra találása rendhagyó szerzői esteken, koncerteken és felolvasásokon.   [/perfectpullquote]

– olvasható a Margó weboldalán.

Az évek során több margós program önálló sorozattá alakult, így például a Rokonok, a Kedvencek temetője vagy az Éjszaka a múzeumban. Legnépszerűbb műsorukból, a Rájátszásból önálló produkció fejlődött az évek alatt, rendszeresen koncertezve fesztiválokon, de töltötték már meg az A38 Hajót vagy akár a Művészetek Palotája nagytermét.

A Margóval mindig az irodalom közvetítésének új útjait keresik. 2015-ben indították el partnereikkel az első prózakötetes szerzőket jutalmazó Margó-díjat, amit az első alkalommal Totth Benedek nyert meg Holtverseny című regényével:

[perfectpullquote align=”left” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””] A Margó Feszt nem titkolt célja, hogy a szélről, a margóról indulva csempésszen bele egy kis különlegességet a tradicionális könyves események világába. Tóth Krisztina például egy kávézó üvegfala mögött, a pultnál ülve olvasott fel legújabb könyvéből, az Akváriumból, a közönség pedig a kávézó előtt, a téren ülve hallgatta   [/perfectpullquote]

– közölte az MNO a Margóról, ami már második alkalommal rendezi meg ősszel az irodalmi fesztivált.

Természetesen mi, a Contextus.hu csapata is tudósítunk az eseményekről. Kiválasztottunk (alább olvashatjátok és linkkel láttuk el őket), mely programokon találkozhattok velünk:

Nap Idő Esemény
október 12. / 1. nap 19:00 Nádas Péter-est
október 13. / 2. nap 20:30 Zeitgest
október 13. / 2. nap 20:00 Plazmából – Garaczi László 60
október 13. / 2. nap 18:30 Tolnai Ottó-est
október 14. / 3. nap 16:00 Kulturális Schengen
október 14. / 3. nap 19:00 Papp András – Térey János: Kazamaták
október 14. / 3. nap 20:30 Litera-díj
október 15. / 4. nap 14:00 Péterfy Gergely kötetbemutatója
október 15. / 4. nap 15:00 Szily László: Beírás
október 15. / 4. nap 13:00 Világirodalmi Typo-tex túra
október 15. / 4. nap 15:00 Rémtörténetek orosz módra (Spiró György és Goretity József)
október 15. / 4. nap 16:00 Szabó T. Anna: Törésteszt
október 15. / 4. nap 17:30 Varró Dániel: Mi lett hova?
október 15. / 4. nap 20:30 Erdős Virág: Világító testek
október 16. / 5. nap 15:30 A másik forradalma – Alternatív 56 (Cserna-Szabó András, Szálinger Balázs, Vörös András, Nagy Gabriella, Horváth Viktor, Márton László, Szécsi Noémi)
október 16. / 5. nap 17:30 Kun Árpád: Megint hazavárunk

 

Részletesen információért látogassatok el IDE!

Kezdőlap > Uncategorized > Az irodalom ősszel is szexi

A szerk. ajánlása

A hónap legnépszerűbb cikkei

Top sztorik a rovatból