A britek díjátadót rendeztek újrahasznosított vörös szőnyeggel és vega étrenddel

A britek díjátadót rendeztek újrahasznosított vörös szőnyeggel és vega étrenddel

Karbonsemlegesen rendezi meg a brit filmakadémia vasárnapi díjátadó gáláját Londonban. A ceremónián újrahasznosított anyagokból készült vörös szőnyeg várja a sztárokat és a díjátadó utáni fogadás menüjét is a fenntarthatóság jegyében állították össze, bár nem lesz teljesen vegetáriánus.

A 73. BAFTA-díjátadó ceremónia szervezői arra törekedtek, hogy a rendezvény minél zöldebb legyen. A Royal Albert Hallban a gáláról kitóduló vendégeket főleg növényi alapú fogások várják, de csirke is választható majd.

Ugyanakkor azok a vendégek, akik ragaszkodnak a tisztán növényi alapú étkekhez – hasonlóképpen ahhoz a menühöz, amelyet a Golden Globe-gálán és az Oscar-jelöltek ebédjén szolgáltak fel – csirke helyett a vega előétel és a vega desszert között illatos lencsét ehetnek karfioltortával, ír burgonyapürével és sült zöldségekkel.

Florence Pugh a BAFTA-díjátadón, 2018 / Fotó: Getty Images

A BAFTA emellett számos más lépést is tett a ceremónia karbonsemlegességének biztosításáért –  idézte Pippa Harrist, a szervezet elnökét a The Hollywood Reporter.

[perfectpullquote align=”left” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””]A többszöri felhasználhatóságon, újrahasznosításon és a fenntarthatóságon van a hangsúly. De a kirakós utolsó darabja, hogy azokat a dolgokat is ellentételezzük, amelyekre nincs hatásunk[/perfectpullquote]

– mondta Harris.

Pippa Harris / Fotó: Getty Images

A sztárokat elektromos autóval szállítják a gálára, a vörös szőnyeg megvilágítását pedig első ízben cserélték le teljesen energiatakarékos LED-lámpákra. Maga a vörös szőnyeg is száz százalékban újrahasznosított anyagból készül.

A sztároknak szánt szokásos ajándékokat – pezsgőt és drága kozmetikai cikkeket – rejtő csomagokat pedig vékony pénztárca méterű – fenntarthatóan készült – tasakokra cserélték, amelyben utalványok lesznek.

Joaquin Phoenix környezettudatos: egy öltönye lesz az idei díjszezonban

Joaquin Phoenix környezettudatos: egy öltönye lesz az idei díjszezonban A vörös szőnyeg mint véleményformálás Számos híresség használja a vörös szőnyeget arra, hogy ott formáljon véleményt bizonyos érzékeny témákkal kapcsolatban, mint például a Metoo-mozgalom vagy a transzneműek jogai.

A szervezők a ceremónia minden részletét környezetvédelmi szakértőkkel elemezték, még a belépők is száz százalékban újrahasznosított anyagból készültek, a szokásos brossúrák számát pedig radikálisan csökkentették, és mindenkit a digitális változatok felé tereltek.

[the_ad_placement id=”h2″]

Ez utóbbi miatt a BAFTA felvette a kapcsolatot a Mossy Earth szakértőivel, hogy a rendezvény szénlábnyomát egy erdő ültetésével is csökkentsék. A skóciai fatelepítéssel egyebek mellett a filmakadémia stábjának utazásai és a vendégek légi forgalma okozta szénkibocsátást akarják semlegesíteni.

[perfectpullquote align=”left” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””]Már nem elég, ha csak többet teszünk. Mindenkinek össze kell fognia. Éghajlati vészhelyzet van, és mindenkinek meg kell hoznia ezeket a döntéseket, és kiállni mellettük. Lesznek, akik forgatják a szemüket, de kit érdekel?[/perfectpullquote]

– fogalmazott Harris.

Kezdőlap > A britek díjátadót rendeztek újrahasznosított vörös szőnyeggel és vega étrenddel

A szerk. ajánlása

A hónap legnépszerűbb cikkei

Top sztorik a rovatból