Barack Obama és felesége Michelle portréja lenyűgözte az embereket

Barack Obama és felesége Michelle portréja lenyűgözte az embereket

Már két éve nem ül az elnöki székben Barack Obama. Amerika azonban nem felejt: az egykori elnöki pár iránt érzett tisztelet és hála máig jelen van. Erre mi sem lenne jobb bizonyíték, mint a róluk készült festmények rekordszámú látogatója!

A washingtoni National Portrait Gallery 2018. február 12-én mutatta be az amerikai elnökpárról készült portréját. A festményeket Kehinde Wiley and Amy Sherald készítették. A képek 2,3 millió látogatót vonzottak, ami 1 millióval több, mint a 2017-es évben. Kérdés, mi a képek titka, hiszen a többi elnökről is készült portréfestmény.

Rekordmennyiségű látogatójuk volt tavaly / Fotó: Washington DC

Wiles és Sherald nem hagyományos látványvilággal dolgozott. A megszokott, letisztult kép helyett Obamát virágos környezetben, laza testtartással ábrázolták. Felesége, Michelle pedig földig érő ruhában ül, állát kezéhez támasztva, büszke tekintettel. A képek frissességet, modernséget árasztanak, kitűnnek a tömegből. Akárcsak alanyaik, akik nevüket örökre beírták a történelembe közvetlenségükkel.

Obama egykori hivatalos fotósa érzékletes felvételeken állítja szembe egymással Trumpot és az ex-elnököt

Pete Souza mindenhová elkísérte Barack Obamát és olyan közelségben töltött 8 évet az egykori elnök mellett, mint nagyon kevesen. Souza bevallása szerint e hosszú idő alatt csak egyetlen napot hiányzott a munkából betegség miatt. Souza 2017. január 20-án megszüntette hivatalos Instagram-profilját, és saját neve alatt nyitott egy új fiókot.

A Washington Post megkérdezte a látogatókat, miért kíváncsiak ennyire az alkotásokra. Többen a hálát, a szeretetet mondták válaszként. A képeket csodálattal, tisztelettel nézték. Az egyik dolgozó pedig elárulta, már nem azt kérdezik az emberek, hol vannak az elnökök, hanem hol vannak Obamáék.

Íme:

Kehinde Wiles festménye / Fotó: Artsy
Amy Sherald portréképe / Fotó: The New Yorker
Kezdőlap > Barack Obama és felesége Michelle portréja lenyűgözte az embereket

A szerk. ajánlása

A hónap legnépszerűbb cikkei

Top sztorik a rovatból