Björk és a Wu-Tang Clan írt néhány közös dalt

Björk és a Wu-Tang Clan írt néhány közös dalt

És valószínűleg sosem fogjuk hallani őket. Talk strange like Björk.

RZA, csakúgy, mint minden normális ember, odavan Björkért. 2009-ben a rap legenda meg is jelentetett egy remixet Björt 1997-es Homogenic albumának Bachelorette-jéből.A Wu-Tang ’97-es slágere, a Reunited szintén Björköt idézi:

Talk strange like Björk.

RZA valójában tényleg sokszor ütközött problémába az izlandi énekesnővel való kommunikációja során.

Nem sokkal a Homogenic megjelenése után Björköt RZA vezette körbe New Yorkban, miközben másik hét Wu-Tang-tag biztonsági felügyeőként flangált körülöttük. RZA-nak Spanyolországba kellett volna mennie, hogy a Homogenicen dolgozzon, de jó pár hónappal később válaszolt csak a felkérésre. Úgyhogy inkább Björk ment New Yorkba egy kis városnézésre meg spontán stúdiózásra. Az ekkor készült felvételeket sohasem adták ki. 

/ Fotó: Pitchfork

A zenetörténet eme homályba veszett darabkáját Björk FACTnek adott interjújából ismerjük. 

Épp Spanyolországban voltam, és RZA-nak is oda kellett volna jönnie. De aztán teltek-múltak a hónapok és készen is lettem a lemezzel, mire RZA egyszer csak válaszolt: “Készen vagyok! Mikor menjek Spanyolországba?”
Aztán valahogy mégiscsak keresztezték egymást az utjaik, és valami varázslatosat alkottak Björk elmondása szerint, habár a számok ötlete jobban sikerült mint a kivitelezésük. 
Az én szememben ezek a srácok punkok. Nagyon sok közös van bennünk, mert vannak dolgok, amiket rituálisan végzünk. A legjobb dolog mégis, hogy tudtam velük lógni, hogy megmutatták, milyen New York Wu-Tang-szemmel. 
Björk nem nyilatkozott bővebben az utazásukról, de gondoljuk, nem az M&M’s Worldben verték el az összes idejüket. Az énekesnő új lemeze, az Utopia nemrég jelent meg, és máris versenyben van az év albuma címért. 
Kezdőlap > Björk és a Wu-Tang Clan írt néhány közös dalt

A szerk. ajánlása

A hónap legnépszerűbb cikkei

Top sztorik a rovatból