Bob Marley fia átalakított egy börtönt marijuana-ültetvénnyé

Bob Marley fia átalakított egy börtönt marijuana-ültetvénnyé

Bob Marley élete során 13 gyereket mondhat magáénak, köztük Damian Marley fiát. És az ifjabb Marley nem rejti véka alá, hogy szereti a marijuanát, sőt!

Ő az utolsó előtti gyermeke Bob Marleynek, édesanyja Cindy Breakspeare, aki 1976-ban a Miss World szépségverseny győztese volt. 13 éves kora óta zenél. Beceneve Junior Gong, amit az apjától örökölt részben, mivel Bob Marley beceneve Tuff Gong volt. Eddig 3 albuma jelent meg, ő a leghíresebb Marley zenész gyermekei közül. Már dolgozott együtt a Cypress Hillel, Bruno Mars-szal, Skrillex-szel, Rusko-val, és Nas-zal is.

Azonban Damian Marley más utakat is bejárt: átalakított egy börtönt marijuana-ültetvénnyé. Sőt, partneri viszonyra lépett az Ocean Grown Extracts-cel azért, hogy felvásárolja a Claremont Custody Centert Coulingában, Kaliforniában. 4, 1 millió dollárért (~1, 152 100, 000 magyar forint).

Ez a hatalmas összeg tisztázta a várost az adóssága alól, és a településnek több mint 100 munkahelyet eredményezett ez a vakmerő kezdeményezés.

Sőt, a munkalehetőségeken túl hozzávetőlegesen 1 millió dollárnyi állami bevételt is generált Damien Marley marijuana-biznisze.

Az ifjú Marley és a partnerei tervei közt szerepel, hogy egy saját, orvosi célra használt marijuanát is termesztenek.

Coulinga-i börtön lakói, akik nem-erőszakos drogfogyasztók és/vagy -dílerek, mostantól az ültetvényeken fognak dolgozni. Rügyeket nyírnak és öntözik a növényeket, amelyek 70% indicából és 30% sativából készül.

Fotó: jamadio

Rövid ismertető a két fajtáról:

Az indica Indiából és Pakisztánból származik. CBD nagyobb arányban található benne, mint THC. Az illata határozottabb, erősebb, mint a sativáé, hasonlíthat a macska, borzvizelet szagára.

A sativa Ázsiából, Amerikából és Afrikából származtatható, földrajzi helytől függően megjelenése különféle lehet. THC-t nagyobb arányban tartalmaz, mint CBD-t (15-20% THC-tartalom), ezért hatása inkább „agytekerős”, „flesselős”, nevettetős.

Sokan jobban kedvelik a sativát agyi, nevettetős, kreatív gondolkodásra serkentő hatását, az indicák fotelba szegező, testi, elnehezítő, vagy altató hatásával szemben.

Marley szeretné, ha a drogok elleni harcról alkotott gondolkodás jelentős mértékben megváltozna.

Címlapfotó: Billboard
Forrás: leafly.com, act.tv
Kezdőlap > Uncategorized > Bob Marley fia átalakított egy börtönt marijuana-ültetvénnyé

A szerk. ajánlása

A hónap legnépszerűbb cikkei

Top sztorik a rovatból