David Bowie most már a Barbie által is halhatatlan

David Bowie most már a Barbie által is halhatatlan

David Bowie földönkívüli alteregójáról, Ziggy Stardustról mintázott Barbie babát dobott piacra az amerikai Mattel játékgyár, a zenész Space Oddity című száma megjelenésének 50. évfordulója alkalmából.

A Bowie-ra keresztelt baba vörös hajú, hatalmas fülbevalót, fémes csillogású nadrágot és felsőt, valamint magas talpú piros csizmát visel – írja a BBC.

No Title

My knee-jerk reaction was negative. But on second thought A) it’s cool to see Barbie gender bending and B) I bet Bowie would have gotten a kick out of this. https://t.co/9qa39dN7Ji

A gyűjtőknek szánt baba ára 50 dollár (14 500 forint). David Bowie, aki több mint negyven évet átívelő karrierje során a glam rock, az art rock, a soul, a hard rock, a dance pop, a punk és az elektronikus zene világában is kipróbálta magát, 2016. január 10-én halt meg rákbetegségben.

David Bowie földönkívüli alteregója, Ziggy Stardust most már Barbia baba változatban is / Fotó: Mattel

Az énekes-dalszerző és producer, eredeti nevén David Jones 1969-ben vált híressé Space Oddity című számával.

David Bowie Stardustjáról szóló filmjében nem lesznek Bowie-számok

Bowie fia, Duncan Jones a twitteren osztotta meg a hírt, a Marc Maront és Johnny Flynnt szerepeltető film egyetlen szám használatára sem kapott engedélyt. Sőt, egyetlen életrajzi film sem kapott jogokat. Azzal folytatta, nem tudja, meghiúsul-e a film. De bármi is lesz, a közönségen áll, megnézne-e egy David Bowie-filmet a zenéi és a család támogatása nélkül.

Ezt követően Ziggy Stardust nevű földönkívüli alteregójával beírta magát a zenetörténetbe.

Kezdőlap > David Bowie most már a Barbie által is halhatatlan

A szerk. ajánlása

A hónap legnépszerűbb cikkei

Top sztorik a rovatból