David Lynch Az elefántember című filmjét 40 éve mutatták be, most felújítják

David Lynch Az elefántember című filmjét 40 éve mutatták be, most felújítják

Különleges mozis díszbemutatót kap David Lynch, Az elefántember című 4K-ban felújított klasszikusa.

A filmet több kategóriában jelölték Oscar-díjra

A történelmi drámában olyan sztárok szerepeltek, mint John Hurt, Anthony Hopkins és Anne Bancroft. A film a XIX. századi Londonban játszódik, ahol a súlyos testi hibákkal torzított testű, John Merrick történetét követhetjük nyomon. A rút férfit, egy rémcirkuszból mentették ki, hogy fokozatosan megtapasztalhassa, ő valójában emberi lény.

Az elefántember című filmet valós személy ihlette / Fotó: Paramount

Lynch második filmjét imádta az Akadémia, és összesen nyolc kategóriában jelölték Oscar-díjra, ezzel megalapozva a rendező nemzetközi hírnevét. A rendezőn kívül jelölték John Hurt-öt a legjobb férfi főszereplő díjára. Az alkotást a legjobb film- és a legjobb forgatókönyv elismerésére is esélyes volt.

A cikk folytatódik a következő oldalon, lapozz!

A rendező maga felügyelte a munkálatokat

A 2019-es Kormányzói díjak, az életmű Oscar díjazottjai: Geena Davis, Lina Wertmüller, David Lynch, Wes Studi Fotó: REUTERS / Mario Anzuoni

A Mulholland Drive – A sötétség útja rendezője, a 40. évforduló alkalmából 4K minőségben újította fel az alkotást, írja a Dazed. A film újra a mozikba kerül és különleges gyűjtői DVD- és BlueRay-kiadványok formájában is leérhetővé lesz.

David Lynch What Did Jack Do? című új filmjének egy éneklő majom a főszereplője

David Lynch új filmje, egy 17 perces detektív sztori, amely a Netflixen látható. A rövidfilm nem csak Lynch személye miatt érdekes, egy új sztár is bemutatkozik benne. Ő nem más, mint Jack Cruz, a majom, aki saját magát alakítja a filmben. A kis emberszabásút gyilkossággal vádolja egy nyomozó, akit Lynch személyesít meg a What Did Jack Do?

A rendező saját maga felügyelte a Studio Canal által végzett kép- és hang felújításokat, amit az eredeti filmtekercsek falhasználásával készítettek el. Ennek köszönhetően a fekete-fehér alkotást az eredeti képminőségben sikerült helyreállítani.

THE ELEPHANT MAN – Official Trailer – Directed by David Lynch

Experience the stunning 4K restoration of the award winning, critically acclaimed David Lynch masterpiece The Elephant Man starring John Hurt and Anthony Hop…

A felújított filmdráma előzetese a fenti YouTube-videón vehető szemügyre.

Kezdőlap > David Lynch Az elefántember című filmjét 40 éve mutatták be, most felújítják

A szerk. ajánlása

A hónap legnépszerűbb cikkei

Top sztorik a rovatból