Disztópikus utazásra hív minket a FISZ

Disztópikus utazásra hív minket a FISZ

Ha érdekel az irodalom, szabadidődben pedig szívesen írsz és olvasol, elkerülhetetlenül belefuthattál már utópikus és disztópikus hangulatú remekművekbe. A Fiatal Írók Szövetsége (FISZ) ezt a témát karolja fel a következő konferenciáján.

Manapság a kiadók szinte ontják magukból az utópikus és disztópikus szövegeket, a legfelkapottabb ifjúsági regényektől kezdve a komolyabb filozófiai szemléletű írásokig fellelhetőek a könyvesboltok polcain az ilyen környezetbe helyezett, jövővel foglalkozó irományok. A kissé elvont téma már begyűrűzött a kultúrába, a filmkészítésbe, és még a divattervezésbe is.

Ezt a tárgykört járja végig a Fiatal Írók Szövetsége (FISZ) által rendezett tanácskozássorozat az Az utolsó utáni háború előtt március 23. és 25. között, a budapesti Gólyában. A háromnapos rendezvény során közelebb kerülhetünk magához a fogalomhoz, a megértést pedig többféle kerekasztal-beszélgetés, workshop segíti.

A főként irodalmat érintő szakmai beszélgetéseken kívül a szervezők képregények, filmvetítések, társasjátékok, és művészeti performanszok segítségével igyekeznek színesebbé varázsolni a programot, amelyeket esténként közös bulizással zárnak le – kizárólag utópikus stílusban alkotó lemezlovasok fellépésével.

A belépés minden érdeklődő számára díjmentes.

Facebook-esemény: ITT

Időpont: 2017. március 23. – 2017. március 25.

Helyszín: Gólya, Budapest

Címlapfotó: Az esemény hivatalos Facebook-eseménye.

Kezdőlap > Uncategorized > Disztópikus utazásra hív minket a FISZ

A szerk. ajánlása

A hónap legnépszerűbb cikkei

Top sztorik a rovatból