Félvilág, teljes íz!

Édes ízek, némi pikantériával, ez lehet az, ami passzol egy kurtizán ízléséhez és a Félvilág című filmhez. Ha a kellemes ízhez még a vágyfokozó hatás is tartozik, telitalálat. Vagy teli pohár?

A kakaó már a 18. században elkezdte hódító hadjáratát Európában, a 20. századra pedig már szélesebb körben is elérhetővé vált. Mi esne jobban egy téli estén, mint sűrű kakaót kortyolgatva a kandalló előtt ülni? Mivel lehetne jobban férfi szívét megpuhítani, mint az édes itallal? Ha pedig kissé mindezt megbolondítjuk, testestül-lelkestül miénk lehet a szerelem. Talán ez volt Mágnás Elza titka? Lássuk a receptet!

-kakaó

-egy-két chili paprika

-némi cukor

-tej

Személyenként két deci tejjel érdemes számolnunk. Vágjuk ketté a chilit, s tegyük egy lábosba a tejjel együtt. Érdemes a lábost előtte vízzel átmosni, mivel így kevésbé ég oda a tej.

Kezdjük el melegíteni a tejet, benne a chili paprikával. Közben a cukrot és a kakaóport keverjük el. Ez teljesen ízlés szerinti mennyiség, de érdemes körülbelül két teáskanál kakaóval és egy teáskanál cukorral számolni emberenként.  Ha a tej forr, halásszuk ki belőle a chilit, s lassan kezdjük ráönteni a cukor és kakaó keverékére, amit bögrékbe porcióztunk szét. Kis adagokban öntsük a tejet, mindig kevergetve a kakaóval.

Ha minden bögre teli, kész is az italunk! Ne lepődjünk meg, ha nem az ismert teljesen édest ízt érezzük, hiszen így sokkal kesernyésebb ízhatást kapunk. Kezdődhet a kortyolgatást!

Kezdőlap > Félvilág, teljes íz!

A szerk. ajánlása

A hónap legnépszerűbb cikkei

Top sztorik a rovatból