Ripple Soul, Middlemist Red-koncert a Dunán

Ripple Soul, Middlemist Red-koncert a Dunán

A hazai újvonalas, pszichedelikus garázszene fiatal pionírjai múlt hét szombaton jelentették meg új, második nagylemezüket Ripple Soul címmel. A Middlemist Red, az ő esetükben mondhatni szerencsés módon, nem ott folytatja, ahol abbahagyta az előző lemezzel, a Supersonic Overdrive-val.

Természetesen az említett lemez is egy nagyon jó darab volt, az azóta eltelt két évben viszont láthatólag nagyon sok különböző hatás érte a zenekart, amiket igyekeztek is az új albumba mind belesűríteni. Ennek köszönhetően sikerült is elszakadni a mára már itthon is eléggé befutottá és bejáratottá vált, leginkább a Black Angels, a Dead Meadow, vagy éppen a nálunk is megfordult Wooden Shjips által fémjelzett neo-psychedelic hangzásvilágtól, és új zenei irányok felé nyitni. Az új lemezen egyrészt a zenei repertoár is bővült egy szintetizátorral, ami kifejezetten nagy pluszt tesz hozzá a zenekar hangzásához, másrészt az énekből is eltűntek a korábbi, néhol kicsit erőlködő üvöltések – helyettük egy sokkal finomabb és érettebb hangot kapunk már a Ripple Soulon. Külön kiemelném még, mint kifejezett pozotívum, a szerencsére sokszor nagyon hangsúlyos basszust, ami megadja a megfelelő groove-ot a daloknak.

Ami egyértelmű hatásként érződik a Ripple Soul albumon az a new wave zenék felé fordulás, ami egyébként, a szinti megjelenése mellett, szintén illeszkedik az éppen aktuális zenei trendekhez. Ugyanígy hívószavak lehetnek a Joy Division, a Horrors, a Tame Impala vagy akár a krautrock műfaj az új lemezzel kapcsolatban. Szerteágazóak a hatások tehát, a Middlemist Red viszont mégis sikeresen gyúr egy masszív, egységes anyagot mindebből, mégha számomra nem is volt fülbemászó kifejezetten egyik dal sem, a hangszerek és maga a trekkek egysége valóban lenyűgöző lett. Az év egyik legjobb magyar megjelenését tehát most pénteken hallhatjuk élőben először az A38 hajón, ahol az előzenekar a Deep Glaze lesz, akiket szintén a legjobb szívvel tudunk ajánlani.

Facebook-esemény: ITT

Időpont: 2016. – november 25. – 19 óra

Helyszín: A38

Jegyár: 1. 800 HUF elővételben, a helyszínen 2. 200 HUF

Kép forrása: index.hu

Kezdőlap > Uncategorized > Ripple Soul, Middlemist Red-koncert a Dunán

A szerk. ajánlása

A hónap legnépszerűbb cikkei

Top sztorik a rovatból