Nyereményjáték: Így juttatunk be a For The Sake Of The Songs fesztiválra

Nyereményjáték: Így juttatunk be a For The Sake Of The Songs fesztiválra

A Lone Waltz Records ezúttal nem zenekarok megjelenítésén dolgozik, hanem a For The Sake of The Songs egynapos fesztiválon, ahol fontos a személyesség. A ContextUs jóvoltából pedig egy embert magunkkal visz a rendezvényre!

A For the Sake of the Song idén először kerül megrendezésre, a Lone Waltz Records szervezésében. Az egy napos fesztivál a kortárs folk vagy abból merítő hazai és nemzetközi előadók felülete szeretne lenni Budapesten. Nem minden zenész kapcsolódik ugyan közvetlenül a kiadóhoz, mégis van egy hangzástól és szubkultúráktól független közösség a színpadra álló produkciók között.

Az idén tíz fellépőt felvonultató fesztivál programjában arra törekedett, hogy a kiadó előadói mellett olyan hazai és nemzetközi fellépőket hozzon el, akár először Budapestre, akiknél fontos szerepet játszik a bensőséges, néha akár zavarba ejtő személyesség.

– mondják a Lone Waltz Records alapítói.

A Szardíniáról érkező Beeside következő nagylemezének egyik kulcs témája lesz a sziget lakosainak olaszországi szétszóródása és az onnan származással kapcsolatos társadalmi ütközések, a Stray Dogg által Szerbia és Horvátország egyik legnépszerűbb dalszerzőjévé vált Dukat Stray minimalista folk-popja, az itthon már jól ismert I Am Soyuz – Lone Waltz Records pedig nem csak a világ rejtett zugaiban megismert különös figurákról sző szellemes meséket, de frissen szól a nőként való érvényesülésről is.

For the Sake of the Song 2017

Indoors live music festival on the 16th of December at Akvarium Klub (Budapest, HU)

Makó Dávid The Devil’s Trade nevű produkciójában a magyar és az amerikai népzene olvad össze a dalok mögött álló helyzetek révén mégis kortárs egésszé, aminek a lehengerlő élő megszólalásai már Európa-szerte hallhatók, Reema koncertje pedig igazán különleges alkalom, a londoni dalszerző-énekesnő először játszik ugyanis Magyarországon, októberben megjelent The LowSwing Sessions című EP-jének anyagával. A lemez Berlinben, teljesen élőben, analóg módszerrel készült kamarazenekari kísérettel.

/ Fotó: A For The Sake Of The Songs hivatalos Facebook-oldala

A hazai színtérről még a kiadó berkein belülről a Papaver Cousins nevű folk-blues duó; a zenekari felállásra átálló Zanzinger; az energikus, köznyelvben is használatos zenei stílusokat notórikusan újraértelmező The Matter; a saját meghatározása szerint folk-pop műfajban alkotó Duke Bluebeard ill. az igen színes műfaji palettáját egy szál gitárba sűrítő Upor András.

Énekes-dalszerzőkként megvalósítunk egy olyan rendszert, amiben egymást és magunkat tudjuk megjeleníteni és egymás referenciáiként tudunk szolgálni a zenénkről szóló párbeszédben.

– fogalmaz a Lone Waltz Records.

Ez egy olyan nyitott együttműködés, mely mindhármunk autonóm, egymástól jórészt független zenei tevékenységének közös nevezői mentén szerveződik és mivel nyitott, hosszabb távon olyan alkotók munkáinak megjelentetését is célozza, akik mellett jól tudjuk érezni magunkat ebben a lemeztáskában

– teszi hozzá.

A hivatalos bontás / Fotó: FTSOTS Facebook-oldala

A Lone Waltz Records alapítói: Upor András (Andras Upor), Misota Dániel (Zanzinger), Lukács Á. D. (Duke Bluebeard)

Mi pedig bejuttatunk egy személyt az eseményre.

Ehhez nincs mit tennetek, mint lájkolni a Facebook-oldalunkat és a cikk alján lévő kommentszekcióbe megírni, melyik zenekarért érdemes ellátogatni (több is ér). 

Figyelem, csak az vesz részt a játékban, aki mind a két kritériumot teljesíteni!

A nyereményjáték határideje: 2017. december 12., éjfél

A nyereményjáték sorsolásának időpontja: 2017. december 13., élő videóval

Facebook-esemény: ITT

Időpont: 2017. december 16., 12 órától

Helyszín: Akvárium Klub, Budapest

Kezdőlap > Uncategorized > Nyereményjáték: Így juttatunk be a For The Sake Of The Songs fesztiválra

A szerk. ajánlása

A hónap legnépszerűbb cikkei

Top sztorik a rovatból