Gulyás Márton aktivistát úgy vonják vád alá, hogy nem is értesítik

Gulyás Márton aktivistát úgy vonják vád alá, hogy nem is értesítik

Eljutottunk oda ma Magyarországon, hogy egy kormánykritikus aktivistának, aki sok borsot tör a regnáló kormány orra alá, nem küldik ki, nem tájékoztatják, hogy vád alá helyezték?

Gulyás Márton aktivistának, kulturális kurátornak újfent bírósági tárgyaláson kell részt vennie. Azonban erről ő nem kapott semmiféle hivatalos értesítést postai úton, hanem a sajtóból tudta meg, hogy egyébként II. rendű vádlottként került megnevezésre, csoportos garázdaság vétke miatt.

Joggal tehetjük fel a kérdést:

hogyan történhet meg ma Magyarországon, hogy nem küldi ki a bíróság a hivatalos levelet a tájékoztatásról? 

Gulyás Márton a YouTube-csatornáján számolt be és informálta követőit, szimpatizásait, mi is történt vele. Előzményként megosztotta, hogy július 7-én a rendőrség asszisztálásával megszállták a Ligetvédők táborát pribékek – ahogyan Gulyás fogalmaz –, és kitessékelték az akvitistákat. Számos törvényt sértettek, de a rendőrségnek egy szava sem volt. Ekkor történt az az eset, amikor az egyik pribék rávágott a kisujjára, és letört egy kisebb darabka a csontból, amelyet még aznap műteni kellett, és azóta sem tudja úgy használni, mint korábban. 

Emiatt a rendőrség hivatalból eljárást indított, azonban 1 hónap múlva leállította, mondván, hogy nem tudják megtalálni, ki is volt a tettes. A kulturális kurátor Mikó Istvánnal szemben egy magánvádas eljárást indított, aki az aktivistákkal szembeni vegzálók szervezője volt. Ez egy éve történt, és a mai napig nem írta ki a bíróság az erről szóló tárgyalást annak ellenére, hogy őt viszont vád alá helyezték.

Gulyás Márton felhívta az ügyészséget, hogy tájékoztatást kapjon, miért lehet az, hogy ő a sajtóból értesült a vád alá helyezésről, nem pedig postai úton küldték ki neki a hivatalos levelet.

A telefonhívás során kérte, hogy a hölgy kapcsoljon egy olyan “előadót”, aki választ tud adni neki. Azonban azt a választ kapta, hogy 

felsőbb utasításra nem kapcsolhatják az előadót.

Majd hozzátette a telefon másik végén lévő hölgy, hogy:

a bíróságon betekintést nyerhet az ügyiratba.

Tehát a vádlott nem kap tájékoztatást postai úton, hogy vád alá helyezték, sőt még neki kell bemennie a bíróságra, hogy megtudja a szükséges információkat.

Az a szép ebben az egészben, fogalmaz Gulyás, hogy az állami diszfunkcionalitások összekapcsolódnak, mert a posta nem postáz, az ügyészség nem jár el megfelelően, a bíróság pedig képtelen rendesen kezelni, és ott állsz a közepén, hogy akkor most mi a f_sz van?!

A telefonos érdeklődésből megtudhattuk, hogy a tárgyalás időpontja még nincs kitűzve.

Kezdőlap > Uncategorized > Gulyás Márton aktivistát úgy vonják vád alá, hogy nem is értesítik

A szerk. ajánlása

A hónap legnépszerűbb cikkei

Top sztorik a rovatból