Hard rock örömünnep a nyári kánikulában: THE DEAD DAISIES

Hard rock örömünnep a nyári kánikulában: THE DEAD DAISIES

Az utóbbi évek egyik legnagyobb hard rock szenzációja, a szüntelenül megújuló The Dead Daisies nyári fesztiválturnéjába idén Budapest is belefér! Doug Aldrich (Whitesnake Dio), Marco Mendoza (Thin Lizzy, Whitesnake), Brian Tichy (Ozzy Osbourne, Whitesnake), David Lowy (Red Phoenix, Mink) és John Corabi (Mötley Crue, The Scream) zenekara június 28-án az A38 Hajón ad majd egy fülledt, kellően hangos klubkoncertet.

Persze egy igazi supergroup története nem is kezdődhetne másképp, minthogy az INXS egykori menedzsere bemutatja egymásnak az énekes-dalszerző Jon Stevenst, és az ausztrál zenész-üzletembert, David Lowy-t, akik nem is szerettek volna mást, mint a hetvenes-nyolcvanas évek rockzenei atmoszféráját mai köntösben megidézni. A képletet mind ismerjük: rátermett zenészek, bluesos riffek, hatalmas kórusok, erőteljes dallamok és fogós dalszövegek kellenek csak – ehhez pedig az elmúlt évtizedben olyan zenészek csatlakoztak, mint Richard Fortus és Dizzy Reed a Guns ’n’ Roses-ből, Darryl Jones és Bernard Fowler a The Rolling Stones-ból, Charley Drayton a The Cultból, vagy Tommy Clufetos, aki Rob Zombie előtt a Black Sabbath-ban is játszott. A sikersztori pedig az őszinte és szerethető daloknak köszönhetően azonnal világhírűvé nőtt: a The Dead Daisies olyan zenekarokkal turnézhatott, mint a ZZ Top, az Aerosmith, a Judas Priest, a Lynyrd Skynyrd, a Bad Company, a Def Leppard vagy a Whitesnake, de a Kiss Kruise-on is háromszor léphettek fel, ahogy Kubában és Japánban is idejekorán megalapozták rajongóbázisukat.

A The Dead Daisies harmadik nagylemeze, a Make Some Noise minden értelemben vízválasztó volt a projekt életében: a jelenlegi koncertfelállás rögzítette ezt az albumot nem mással, mint Marti Frederiksennel, aki korábban a Mötley Crue-vel, a Buckcherry-vel, valamint az Aerosmith-szel is dolgozott már. A hatás természetesen nem is maradt el, és az SPV gondozásában megjelent anyag hamar bebiztosította a zenekart a világ legnagyobb rock- és metalfesztiváljainak nagyszínpadára. A Budapestre június 28-án eljutó zenekar fellép az idei Downloadon, a Hellfesten, a Graspopon, valamint a Sweden Rockon is, addig pedig még március 19-én meg is jelenik egy vadiúj koncertlemez Live & Louder címmel.

Ebből is látszik, hogy a The Dead Daisies hírből sem ismeri a pihenést, és biztosak vagyunk benne, hogy a júniusi klubkoncert is legalább ennyire egy ereje teljében lévő, önazonos és felszabadult produkciót hoz majd közelebb a minőségi hard rock szerelmeseinek szívéhez.

Tagok

David Lowy – gitár (Red Phoenix, Mink)
Marco Mendoza – basszusgitár (Thin Lizzy, Whitesnake)
Brian Tichy – dobok (Whitesnake, Ozzy Osbourne)
John Corabi – ének (Mötley Crue, The Scream)
Doug Aldrich – gitár (Whitesnake, Dio)

Lemezek

Make Some Noise, 2016
Revolución, 2015

The Dead Daisies, 2013

#weboldal | #facebook | #twitter | #instagram | #youtube

Facebook-esemény: ITT

Időpont: 2017. 06. 28. – 20 óra

Helyszín: A38 Hajó, Budapest

Jegyár: 3. 900 HUF június 27-ig, normál ár: 4. 500 HUF

Jegyelővétel: ITT

Címlapfotó: A38 Hajó

Kezdőlap > Uncategorized > Hard rock örömünnep a nyári kánikulában: THE DEAD DAISIES

A szerk. ajánlása

A hónap legnépszerűbb cikkei

Top sztorik a rovatból