Helsinki sem látja szívesen Trumpot – De Putyint sem

Helsinki sem látja szívesen Trumpot – De Putyint sem

“Szegény” Donald Trump, lassan nem lesz olyan pontja a világnak, ahol szívesen látnák. Bárhová megy, emberek ezrei, sőt, százezrei kezdenek tüntetésekbe.

Mi is beszámoltunk arról, hogyan reagált London Donald Trump Egyesült Királyságbeli látogatására. A tüntetők a legkreatívabb módokon adták jelét nemtetszésüknek. Az egyik legviccesebb momentum a bébi Trump-lufi eregetése volt.

Nos, nincs ez másként Finnországban sem. Mint ismeretes, hétfőn Helsinki ad otthont Kelet és Nyugat találkozásának: Donald Trump és Valgyimir Putyin a finn fővárosban randevúzik egymással.

A Trump-Putyin négyszemközti találkozó a finneket is az utcára hajtotta, hogy a két államférfi jelenléte és politikája ellen tiltakozzanak. 

No Title

Trump and Putin un-welcoming committee #HelsinkiSummit2018 pic.twitter.com/Jsia24o2e2

A transzparenseken többek között ilyen szövegeket lehet olvasni: “We Really Do Care.” Ez utalás Melania Trump érzéketlenségére, amikor a családjaiktól elszakított gyerekeket ment meglátogatni a fogva tartó központba. Erről az incidensről Susan Sarandon és 500 tüntetőtársa is megemlékezett a washingtoni tüntetéseken pár héttel ezelőtt. Erről ebben a cikkünkben írtunk.

Egy másik népszerű szlogen a “Make Human Rights Great Again”, az Amnesty Internationaltől.

Mutatjuk a tüntetések képeit.

Kezdőlap > Helsinki sem látja szívesen Trumpot – De Putyint sem

A szerk. ajánlása

A hónap legnépszerűbb cikkei

Top sztorik a rovatból