Itt a Brazilok főcímdala, a Hajnaltájt

Itt a Brazilok főcímdala, a Hajnaltájt

A Brazilok, M. Kiss Csaba és Rohonyi Gábor legújabb filmje, április 6-án kerül a magyar mozikba. Itt írtunk is róla, hogy Máro rovatunk mennyire várja. Addig is azonban, a Hajnaltájtra keresztelt főcímdal videoklipje már most megtekinthető, meghallgatható.

A kis magyar falu élete teljesen felbolydul, eljött az ideje az idei helyi labdarúgó bajnokságnak. A helybéli romák is szeretnének indulni, az önkormányzat csapata viszont nem engedheti meg magának, hogy legyőzzék őket. A film elsősorban vígjátéknak készül, de komoly drámai elemekkel is dolgozik, mindezeket pedig tovább fokozza és vetíti előre a film főcímdala, a Hajnaltájt.

A videoklip eddig még nem látott snitteket is megmutat a nézőknek. A képi és a zenei rész hanslóképp bemutatja a film sokoldalúságát, amely egyszerre akar szórakoztatni és elgondolkodtatni.

A Hajnaltájt szövegét és zenéjét egyaránt Bornai Tibor szerezte. A már több neves darabot maga mögött tudó szerző ezúttal egy modern népzenei alkotást írt a filmhez. Talán az egyik legnagyobb kihívás volt az, amikor háromszáz zeneileg képzetlen statisztát kellett énekeltetnie.

Ez olyan nehézségű feladat, mintha úszni nem tudó embereket arra kérnénk, játszanak végig egy vízipóló meccset.

Az éneket Jordán Adél vállalta. A Puszi zenekarból is ismert színész-énekesnő egyszerű, de a számhoz tökéletesen illő énekstílussal oldotta meg a feladatot. A megfelelő hang felkeresése sem volt egyszerű, itt is Bornai segítette a készítőket:

Végül Bornai talált rá Adélra, és mi, amikor meghallgattuk a Hajnaltájt nyers változatát, azonnal elfogadtuk a választását.

Adél ösztönösen ráérzett a dal hangulatára, üzeneteire. Rá volt szükségünk.

A Brazilok április 6-tól látható a hazai mozikban, az InterCom forgalmazásában.

Kezdőlap > Itt a Brazilok főcímdala, a Hajnaltájt

A szerk. ajánlása

A hónap legnépszerűbb cikkei

Top sztorik a rovatból