Jövő héten újra Verzió Dokumentumfilm-fesztivál Budapesten

Jövő héten újra Verzió Dokumentumfilm-fesztivál Budapesten

Idén 14. alkalommal rendezik meg a Verzió Nemzetközi Emberjogi Dokumentumfilm-fesztivált. November 14. és 19. között 44 országból 99 filmet vetítenek Budapesten, november 23. és 25. között pedig Pécsett és Szegeden láthatnak válogatást az érdeklődők.

Idén első alkalommal a Trafó ad helyet nemcsak a Verzió nyitóeseményének, hanem a fesztivál mesterkurzusainak is. Ezen kívül a fesztivál helyszínei idén is a Toldi mozi, a Művész Mozi, a Kino Café Mozi, a Blinken OSA Archívum, a Közép-európai Egyetem, vidéken pedig az Apolló Mozi Pécs, Szegeden a Grand Café Mozi vetíti a Verzió filmjeit.

A fesztivált megnyitja: Mundruczó Kornél, filmrendező (Jupiter Holdja, 2017, Fehér Isten, 2014). megnyitón a Magyarországon született, iraki származású lantművész, Omar Bashir zenél.

Nowhere to Hide – Documentary Trailer 1

This is “Nowhere to Hide – Documentary Trailer 1” by Ten Thousand Images on Vimeo, the home for high quality videos and the people who love them.

Nyitófilm:

Nincs hová bújnod

Rendezte: Zaradasht Ahmed / 2016 / 85 perc / arab nyelven / magyar és angol felirattal

A film Nori Sharif életét követi nyomon 5 éven keresztül, aki Irakban ápolóként dolgozik drámai körülmények között.

A film egyedülálló betekintést enged a világ egyik legveszélyesebb és legkevésbé megközelíthető térségébe, Irak középső részébe, amit a halál háromszögének is hívnak.

A film kezdetén túlélőket látunk, akik abban reménykednek, hogy az amerikai és a koalíciós erők 2011-es távozásával jobb élet következik, a konfliktus azonban folytatódik az iraki fegyveresekkel és a lakosság elmenekül, együtt a kórház legtöbb dolgozójával. Nori egyike azon keveseknek akik mégis maradnak. Amikor az ISIS előrenyomul Jalawlaban 2014-ben és elfoglalja a várost, Norinak családjával együtt menekülnie kell és saját maga folytatja a felvételek készítését.

A filmvetítés után Oksana Sarkisova fesztiváligazgató beszélget Zaradasht Ahmeddel, a film rendezőjével.

#web | #facebook | #instagram

Facebook-esemény: ITT

Időpont: 2017. november 14., 19 óra

Helyszín: Trafó House, Budapest

Jegyár: 2000 Ft

Jegyfoglalás: ITT

Kezdőlap > Uncategorized > Jövő héten újra Verzió Dokumentumfilm-fesztivál Budapesten

A szerk. ajánlása

A hónap legnépszerűbb cikkei

Top sztorik a rovatból