Kelet Kávézó a Bartók Béla úton

Kelet Kávézó a Bartók Béla úton

Egy hely, ahol isteni kávé vár. Egy kávézó, ahol szabad a könyvcsere. Egy galéria, ahol bőven van hely a tanulásra. Egy tér, ahol elmerülhetsz magadban. Erre, a Keleti kultúrára mindannyian vágyunk, nemde? A Kelet Kávézó és Galériában mindezt megleled.

p60924-152002
Kelet Kávézó és Galéria

Interjúm során már nem először jártam a Kelet Kávézó és Galériában, nagyjából két éve fedeztem fel. Sétáltam a Bartók Béla úton, és szembetűnt egy hatalmas üvegkirakat, amelyen, ha betekint az ember, nem egyértelmű, mit lát. Megannyi könyv, asztalok és székek. Mi lehet ez? Kávézó vagy könyvtár? Na jó, inkább bemegyek. Elég volt egy elviteles kávét kérnem ahhoz, hogy tudjam, ide érdemes visszajönni és időt eltölteni. Aztán egyre rendszeresebbek lettek azok a kávék.

Kezdetben érezni lehetett, hogy még új a hely, még be kell járatni, nagyon lassúnak és kezdőnek éreztem a kiszolgálást, s a baristák stílusa sem volt a legjobb. Ami megfogott, hogy a termékek minőségében és a kávézó légkörében nem találtam semmi kivetnivalót. A kiszolgálásba pedig úgyis belejönnek, mondtam akkor.

p60924-151925
Kelet Kávézó és Galéria

És így is lett. Nem tudok kifogásolni semmit azóta. Ahogy beindult a Kelet, nőtt a baristák/felszolgálók száma, javult a kiszolgálás minősége és gyorsasága, nagyon segítőkészek és kedvesek, ami a helyhez illik. Mindenki egy külön egyéniség, én ezért is szívesen járok vissza.

A kínálat is bővült, s újult, illetve folyamatos kísérletezés megy a konyhában. Ez szintén a töretlen siker egyik alappillére. Vannak mártogatósok, egytál ételek, sütik Édes Sáritól, különleges teák, kézműves sörök, a kávét Casino Moccából készítik, specialitás pedig a török filterkávé. Bármit választunk, az biztos, hogy finom lesz. Habár a pénztárcánk jócskán megcsappan, egy könnyű ebéd, esetleg néhány sör elfogyasztása után, de ismervén az alapanyagok árát, ez teljesen érthető.  

Egy mogyorószószos, tofugombócos tálat rendeltem rizzsel – 1550 HUF-ért -, amit alig tudtam megenni. Isteni volt, ahogy az ízek összeolvadtak a számban. Csak ajánlani tudom. Mellé ittam egy tejeskávét, és megkóstoltam a török kávéjukat is, ami kávékedvelőknek kötelező.

p60924-153521
Kelet Kávézó és Galéria

Hatalmas könyv-, és újságkínálata mellett, megannyi program közül válogathatunk. Vannak irodalmi-, felolvasóestek, zenés műsorok és kiállítások is. Hiszen nem csak kávézó, hanem galéria is egyben.

A Kelet Kávézó kétszintes, így nagyobb társasággal is simán elférünk. Azonban nagyon résen kell lenni, mert elég ritkán szabadulnak fel asztalok, volt már többször, hogy csalódottan kifordultam az üzletből. Sajnos a kávézó méretén már nem tudnak bővíteni, az asztalok és székek száma is maximumon van, így is néha túlzsúfoltnak hat. A Kelet elérte határait, terjeszkedni pedig nem akarnak. Valószínúleg egy másik Kelet Kávézó már nem lenne a megszokott Kelet, így jobb is, ha csak egy, de egy igazán jó hely marad belőle. Ettől is lesz az egyik kuriózuma Budapestnek.

p60924-152116
Kelet Kávézó és Galéria

10 pontból 8-at adok nekik.

Fotó: Lelkes Heni

A Kelet Facebook-oldal: ITT

Kezdőlap > Uncategorized > Kelet Kávézó a Bartók Béla úton

A szerk. ajánlása

A hónap legnépszerűbb cikkei

Top sztorik a rovatból