Eddig nem tetszett Kendrick Lamar új albuma? Rosszul hallgattad!

Eddig nem tetszett Kendrick Lamar új albuma? Rosszul hallgattad!

Az amerikai rapper-dalszerző idén jelentette meg DAMN névre keresztelt albumát, amit elmondása szerint fordított sorrendűre tervezett, tehát az utolsó számtól kell elkezdeni a hallgatását.

Körülbelül egy héttel a megjelenés után a rajongók már elkezdtek felfigyelni arra, hogyha visszafelé hallgatják a lemezt, nem csak kerekebb sztorit ad ki, de a ritmus is sokkal több értelmet nyer.

 nem gondolom, hogy az elmondott történet sokban változik, ha visszafelé hallgatjuk az albumot, ellenben a vibe teljesen más. Mintha a tetejéről haladnál a mélyébe. Vegyük például a DNA-t, ami alapból engem ír le, de ha hátulról haladsz, akkor az utolsó előtti dalként olyan kontrasztot kap, ami inkább az intrikált Kendrick Lamart írja le, ez a kettősség pedig bennem is megvan.

A DAMN egyébként kétszer is megmászta az eladási listákat, egyszer még áprilisban, amikor megjelent, másodjára pedig augusztusban, amikor az Arcade Fire új album a elől happolta el az előkelő első helyet. Újabban Lamar erős vizuálokat pakol a dalai mögé, így kapott csinos videóklipet például a DNA, a HUMBLE, a LOYALTY és az ELEMENT is.

Kendrick Lamar – HUMBLE.

Kendrick Lamar DAMN. Available now http://smarturl.it/DAMN Prod: Anthony “Top Dawg” Tiffith, Dave Free Nathan K. Scherrer, Jason Baum, Jamie Rabineau Prod Co…

Kezdőlap > Eddig nem tetszett Kendrick Lamar új albuma? Rosszul hallgattad!

A szerk. ajánlása

A hónap legnépszerűbb cikkei

Top sztorik a rovatból