Leonardo DiCaprio lesz az olasz Sherlock Holmes

Leonardo DiCaprio lesz az olasz Sherlock Holmes

Az olasz maffia amerikai beágyazódásáról szóló The black hand című filmben DiCaprio azt a bevándorlót játssza, aki próbálta megakadályozni, hogy az olaszokat bűnözőként könyveljék el új hazájában.

A színész egyúttal producerként is közreműködik a The black hand készülő adaptációjában. A történet azt idézi fel, hogyan vetette meg a lábát a maffia Amerikában.

DiCaprio Joe Petrosino New York-i zsarut alakítja, akit az “olasz Sherlock Holmesként” emlegettek az 1900-as évek elején, amikor Olaszországból bevándorló gengszterek emberrablással zsaroltak ki pénzt hozzátartozóktól. A törvénytisztelő olasz családok utálták ezeket a bűnözőket, és bár meg voltak félemlítve, a színfalak mögött azért igyekeztek segíteni Petrosinónak.

Taltynak már hat nem fikciós, történelmi és életrajzi könyve került fel a New York Times sikerlistájára. Szellemíróként ő jegyezte az A Captain’s Duty című könyvet, amelyből a 2013-as Oscar-jelölt Phillips kapitány című Paul Greengrass-film készült Tom Hanks főszereplésével.

DiCaprio legutóbb az Özönvíz előtt című, klímaválsággal foglalkozó dokumentumfilmmel hívta fel magára a figyelmet, miután persze elnyerte jól megérdemelt Oscar-díját A visszatérő című filmért.

Kezdőlap > Leonardo DiCaprio lesz az olasz Sherlock Holmes

A szerk. ajánlása

A hónap legnépszerűbb cikkei

Top sztorik a rovatból