Újbuda önkormányzata nem kér többet Mága Zoltánból

Újbuda önkormányzata nem kér többet Mága Zoltánból

Mága Zoltán ezentúl nem részesülhet a korábbi, egy éves állami támogatásból, írja a 24.hu Újbuda új polgármesterének Facebook-bejegyzésére hivatkozva. Sőt, még a korábbi év negyedét is visszaigénylik.

“A 11. kerületben októberben a változásra szavaztunk. És ez különösen igaz a kultúra vonatkozásában” – írja Barabás Richárd, Újbuda ellenzéki alpolgármestere a „Hakni Stop!”-feliratú, áthúzott Mága Zoltánt ábrázoló Facebook-posztjában.

Mága Zoltán 2019. január 1-jén, hagyományos újévi koncertjén / Fotó: MTI / Mónus Márton

Az akkor még fideszes önkormányzat 2016-ban emelte 10 millió forintra Mága éves támogatását. A Párbeszéd politikusának már akkor szemet szúrt a szokatlan együttműködés,

[perfectpullquote align=”left” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””]Mága úr ugyanis feltűnően gyakran bukkant fel a fideszes kampány idején, hovatovább, azon az ingyenes CD-n, amit osztogattak, együtt szerepelt a korábbi fideszes polgármesterrel.[/perfectpullquote]

– írja Barabás.

Mága Zoltán: „állami támogatást személyesen sohasem kaptam, és nem is kértem”

A világon egyedülálló kezdeményezést támogatott csak a kormány – válaszolt Mága azoknak a zenészeknek, akik szerint az ő zenéje egyáltalán nem olyan értékes, hogy ennyi közpénzzel kéne megsegíteni. A magyar komolyzenei élet fontos szereplői – még Fidesz-közeli zenészek is – tiltakoztak Mága Zoltán állami támogatásai ellen.

A polgármester azt is bejelenti, hogy Újbuda önkormányzata megkezdte a szerződés felmondásának előkészítését.

Barabás Richárd

Kedves újbudaiak! (Különös tekintettel ezúttal az 1-es számú választ… ókörzet valamennyi lakójára! ) Egy éve már, hogy a bizalmatokból önkormányzati képviselőként és alpolgármesterként szolgálhatom Újbudát! Visszanézve erre az évre, hát… bevallom, nem pont erre számítottam. Sok nehézséget kellett közösen elviselnünk és számtalan megoldandó feladat is áll még előttünk.

Közös megegyezésre törekszenek, azt kérik, hogy Mága fizesse vissza az idei támogatás egynegyedét, mivel a szerződésben foglalt négyből összesen három koncert teljesült idén, az utolsóra az új városvezetés pedig nem tart igényt.

Kezdőlap > Újbuda önkormányzata nem kér többet Mága Zoltánból

A szerk. ajánlása

A hónap legnépszerűbb cikkei

Top sztorik a rovatból