Magas intelligenciájú varjakat fogtak be szemétszedőnek egy francia parkban

Magas intelligenciájú varjakat fogtak be szemétszedőnek egy francia parkban

Egy francia történelmi tematikus park meghökkentő szemétszedési tervet eszelt ki. Hat képzett varjú csatlakozott hétfőn a Puy du Fou személyzetéhez, hogy felszedjék a cigaretta csikkeket, és megtisztítsák a szeméttől a középkori fellegvár másolatának sáncait és a nádfedeles viking falvakat.

A varjak, különösen a vetési varjak hírhedten intelligensek. Képesek az arcfelismerésre, eszközhasználatra és a tanult viselkedés más fajtatársak részére történő átadására. 

buckle up it’s gonna be a long knife month

No Description

Könnyű elképzelni, hogy az emberi társadalom hasznos tagjait látják bennük mint képzett szemétszedőkben. Mindenesetre akkora terepen, mint a 140 hektáros Puy du Fou még nem próbálták ki őket.

A varjak kiképzését szemétszedésre Josh Klein technológus népszerűsítette egy TED talk során, ami a New York-i Egyetem Interaktív Telekommunikációs Programjának keretében kidolgozott feltevésén alapul. Klein több mint egy évtizedet töltött varjúfélék kiképző rendszereinek tervezésével.

A Puy du Fou nem árulta el, hogyan képezték ki új madár alkalmazottaikat a feladatra. Klein elmélete szerint arra trenírozzák a varjakat, hogy beazonosítsák és felszedjék a szemetet jutalomfalatért cserébe.

Wild crows inhabiting the city use it to their advantage – David Attenborough – BBC wildlife

Want more natural history and wildlife videos? Visit the official BBC Earth channel: http://bit.ly/BBCEarthWW BBC Earth The BBC Earth YouTube channel is home…

A Puy du Fou igazgatója, Nicolas de Villiers elmondta az AFP-nek, hogy a park nem csak a varjakra számít. A madarak szemétszedőként való foglalkoztatása több, mint szimbolikus teljesítmény.

[perfectpullquote align=”left” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””] A cél nem csak a takarítás, mert a látogatók általában odafigyelnek a tisztaságra. Maga a természet taníthat meg minket arra, hogy óvjuk a környezetünket   [/perfectpullquote]

– tette hozzá de Villiers.

Kezdőlap > Magas intelligenciájú varjakat fogtak be szemétszedőnek egy francia parkban

A szerk. ajánlása

A hónap legnépszerűbb cikkei

Top sztorik a rovatból