Több részen át követhetjük, milyenek voltak Marilyn Monroe utolsó hónapjai

Több részen át követhetjük, milyenek voltak Marilyn Monroe utolsó hónapjai

Marilyn Monroe, az ötvenes évek fiatalon elhunyt amerikai filmcsillaga utolsó hónapjairól készít tévésorozatot Trust me címen a BBC.

A drámasorozat bemutatja, hogy a színésznő milyen kapcsolatban állt a hollywoodi stúdiófőnökökkel és John F. Kennedy amerikai elnökkel. A forgatókönyvön Dan Sefton dolgozik, az előkészítésben a producer Simon Lupton is részt vesz.

Sefton jegyzi a BBC Trust Me című orvossorozatát is, amelyből idén újabb évad készül.

Monroe nevéhez olyan filmek fűződtek, mint a Van, aki forrón szereti, a Szőkék előnyben és a Hétévi vágyakozás. 36 évesen, 1962 augusztusában öngyilkos lett. Halálát altató-túladagolás okozta, de öngyilkossága és annak körülményei máig vitatottak.

Marilyn Monroe / Fotó: Ulisex

A The Last Days of Marilyn Monroe munkacímű sorozat részben Keith Badman 2010-ben megjelent könyve, a The Final Years of Marilyn Monroe alapján születik.

Ritka kincsek hétkezdéshez: 30 eddig nem látott fotó a fiatal Marilyn Monroe-ról

Születésekor a Norma Jeane Mortenson nevet, és egy meglehetősen nehéz gyermekkort kapott. Egyik nevelőcsaládtól vándorolt a másikig, és mindenütt traumatikus élmények érték; szexuális zaklatásoknak volt kitéve és dadogni is elkezdett. 16 évesen ment férjhez először, de ez sem hozta meg számára a hőn áhított boldogságot. Az 1944-es év azonban végre változást eredményezett Monroe életében.

A sorozat a BBC stúdió szóvivője, Anne Pivcevic szerint a hatalom, a szerelem, a lojalitás és a politika témáit járja körül a színésznő történetén keresztül.

Egyelőre nem hozták nyilvánosságra, ki játssza Monroe-t.

Kezdőlap > Több részen át követhetjük, milyenek voltak Marilyn Monroe utolsó hónapjai

A szerk. ajánlása

A hónap legnépszerűbb cikkei

Top sztorik a rovatból