Megalakult a Nyitott Műhelymunka JAK-tagok szervezésében

Megalakult a Nyitott Műhelymunka JAK-tagok szervezésében

Nemrég beszámoltunk, hogy létrejött a Független Mentorhálózat, ahol több tucatnyi, már kötetekkel rendelkező író/költő/kritikus kívánja mentorálni a szárnyait próbálgató fiatalokat. Ezúttal pedig megalakult a Nyitott Műhelymunka, amelyet a József Attila Kör tagjai szerveztek.

Nem titok, hogy az egyik cél – mindkét kezdeményezést illetően – a megalakulásnak, hogy más alternatívát kínáljon az irodalmi pályájuk elején járó fiataloknak a Kárpát-medencei Tehetséggondozó Nonprofit Kft.-vel (KMGT) szemben. 

Az Ijjas Tamás és Nemes Z. Márió által elindított Független Mentorhálózat munkafolyamata először e-mailen történik, majd egyeztetések után offline térben is zajlani fog a mentorálás.

A Nyitott Műhelymunka pedig erősíti azt a fejlődést az ifjak számára, amely offline színtéren történik.

A kezdeményezés elindítója két JAK-tag, Borda Réka és Ferencz Mónika.

A műhelymunka bárki számára nyitott, azonban a kezdeményezés szeretne inkább a középiskolások és az egyetemi tanulmányaik elején járó fiatalokra fókuszálni. A szervezők azt kérik, hogy a lírában utazók legfeljebb két művet, míg a prózában jártas fiatalok egyetlen egy írást vigyenek magukkal. Ennek gyakorlati okai vannak, hiszen így több embert tudnak meghallgatni, konstruktív tanácsokkal ellátni.

Ez a kezdeményezés azért is releváns és ad pluszt a Független Mentorhálózat számára, mert a művekkel érkező egyszerre több embertől kaphat konstruktív kritikát, és ők előrébb járnak az irodalmi pályán, így megoszthatják az empirikus úton szerzett tapasztalataikat. Sőt, a Facebook-eseményen több olyan irodalmár jelezte ottlétét, akik már túl vannak egy köteten, de akad olyan is, aki már többkötetes szerző. 

Facebook-esemény: ITT

Szervezők: Borda Réka, Ferencz Mónika

Időpont: 2017. január 19. – 18 óra

Helyszín: Kalicka Bistro

Címlapfotó: a Nyitott Műhelymunka hivatalos Facebook-eseménye

Kezdőlap > Uncategorized > Megalakult a Nyitott Műhelymunka JAK-tagok szervezésében

A szerk. ajánlása

A hónap legnépszerűbb cikkei

Top sztorik a rovatból