A nyomás hatására az Amazon nem forgalmazza többé a homoszexualitást “kigyógyító” könyvet

A nyomás hatására az Amazon nem forgalmazza többé a homoszexualitást “kigyógyító” könyvet

Joseph Nicolosi, a homoszexualitást “kigyógyító” szerző könyvét nem forgalmazza többé az Amazon. 

A civil szervezetek és az LMBTQ-közösség tagjai több hónapja ostromolja az Amazon áruházat, hogy ne forgalmazza többé Joseph Nicolosi könyvét.ó, írja a Business Insider. A “melegterápiák” atyja két éve hunyt el, aki a Homoszexualitás Kutatásának és Terápiájának Országos Szövetsége (NARTH) alapítója volt.

A kaliforniai pszichológus több könyvet jelentetett meg a homoszexualitás “kigyógyításáról” és annak módszereiről. Egy szülőknek szóló kézikönyvet is írt, hogy mit kell tenniük annak érdekében, hogy “megelőzzők gyermekeik melegségét”.

A Change nevű civil szervezet már öt hónapja ostromolja az Amazon áruházat több mint 80 ezer aláírásal. Hasonló petíciókat küldtek más civil szervezetek is az Amazon számára, hogy vegye ki a forgalomból a könyveket.

Nem csak ideiglenesen, de végleg nem kapható Joseph Nicolosi könyvei. Hasonló sorsra jutott David A. Robinson ügyvéd önéletrajzi könyve is.

A szerző azt írja le, hogyan “szabadult meg” a homoszexualitásától. Az úgynevezett konverziós terápia kiskorúakon való alkalmazása tiltott az Egyesült Államok 18 tagállamában. Tehát azon emberek, akik “kigyógyítani” akarják a meleg gyermekeket, törvényt sértenek.

Jared Polis, Colorado állam kormányzója – aki vállaltan meleg –, is aláírta a törvény május 31-én

Kezdőlap > A nyomás hatására az Amazon nem forgalmazza többé a homoszexualitást “kigyógyító” könyvet

A szerk. ajánlása

A hónap legnépszerűbb cikkei

Top sztorik a rovatból