Menj a francba, Julia Roberts! TOP 5 rövidfilm fiatalságról és szerelemről

Menj a francba, Julia Roberts! TOP 5 rövidfilm fiatalságról és szerelemről

Egy fogyatékossággal élő LMBTQ-s tinédzserrel, férfi sellővel és még gyerek rendezővel nem sablonos romkom-lista következik, azaz TOP 5 rövidfilm.

Képernyőn nézni más emberek szerelmi történeteit ad egy pofont az endorfin szintünknek, főleg hogy nem kell kivárni, amíg a kellemetlen első találkozások és sakkozások ideje letelik, hanem egyből a nagybetűs szerelmet tolják az arcunkba futószalagról. 

Egyre több fiatal rendező választja a YouTube-ot és a Vimeot publikálásra, ezzel is görbe tükröt állítva a hollywoodi filmgyártásnak és az általa okozott szexizmusnak.

A Vimeo meglovagolta ezt a trendet és létrehozott egy kezdeményezést, amellyel a női rendezőket támogatja.

Nos, itt vannak a kedvenc coming-of-age szerelmes filmjeim, röviden. Nyugi, a legtöbbnek happy end a vége!

Our Time (2013) 

“OUR TIME” – DIR. DAVID PAUL IRONS/LUCY DRIVE CANNES FILM FESTIVAL SHORT 2014 ’80s coming of age film

It’s summer time 1987. Paul, a twelve year old aspiring filmmaker whose hero is Steven Spielberg meets Becca, the mysterious girl that moves on to his street and changes both of their lives forever. THIS FILM WAS MADE WITH AN ENTIRE BUDGET OF $400.

Ha tetszett a Stranger Things, akkor az Our Time-ot imádni fogod. A 2013-as Cannes-ban debütált film telepakol a ’80-as évek nosztalgiájával. A 400$-os költségvetésű, 30 perces rövidfilm Paul történetét meséli el, aki épphogy tini, de már rendező és történetesen az utca túloldalára költöző Beccába szeret bele. David Paul Irons ügyesen bánik a színekkel és hozza vissza a VHS kazetták borítóit idéző szövegdobozokat, na meg a szintis intrókat. 

Cold Shivers (2016)

COLD SHIVERS

A boy brings a girl home for the first time. A tender tale of love makes a tragic shift. Written and directed by Marius Myrmel With Victor Johansen Trude-Sofie Olavsrud Anthonsen Tiril-Marie Hilleren Olsen Cinematography Even Grimsgaard Editor Mathias Hamre Askeland

Nagyon erős mondanivalójú film! Megmutatja, hogy a családon belüli erőszak hogyan hat ki egy tinédzser fiú szerelmi életére és vágja falhoz az egészet tulajdonképpen. Ártatlanul kezdődik a storyline, egy fiú és a barátnője már szintet lépnének a kapcsolatukban azzal, hogy a srác bemutatná az anyukájának szerelmét. Ekkor Norman Bates módjára kanyart vesz a történet, és megtudjuk, hogy ez egy olyan anya-fia kapcsolat, ami határok nélkül tombol. Ez egy olyan problémára reflektál, ami felett sokszor hajlamosak vagyunk elsiklani, ami pedig a kiskorú fiúk szexuális bántalmazása

Vatten (2012)

VATTEN / TRAILER

Trailer for my first short film Vatten. Winner Audience Award, Gothenburg Film Festival 2013 Winner Critics Award, Gothenburg Film Festival 2013 Official Selection, Melbourne Film Festival 2013 Official Selection, Asiana Film Festivial 2013 For full length contact me by email.

Ez a kísérteties svéd film valószínűleg a legkorábbi filmes élményeimet idézi fel, hiszen a történet főhőse talál egy sellő fiút az iskolai úszómedencéjében. Clarát senki nem érti meg és kirekesztett, ezért elképzel magának egy fiút (ez meg is magyarázza a különös találkozást), akiért a saját határait is feszegeti: egyre több időt tölt a víz alatt, letartóztatják, mert este beszökik az uszodába. Nézd meg a teljes filmet itt!

Hi Maintenance (2016)

[ HI MAINTENANCE ] | A short film by Raleigh Ritchie (Based on ‘Cowards’)

It’s finally here!!! Topman is proud to present Raleigh Ritchie’s directorial debut ‘[Hi Maintenance]’, a short film inspired by his song ‘Cowards’. Brought …

A szia egy olyan szó, ami csak úgy kiszalad a szánkon. Az egyik leghétköznapibb köszönési forma. Az, hogy hogyan, mikor, kinek mondjuk, az viszont nagyon sokat számít. Egy brit szerelmes pár viszontagságait látjuk a filmen keresztül, pontosabban a sziáikon keresztül. Fiatalos karakterek, jól kurált paletta és on-screen illusztrációkkal Wes Anderson látványával vetekszik.

I Don’t Want to Go Back Alone (2010)

Eu Não Quero Voltar Sozinho (I Don’t Want to Go Back Alone)

The arrival of a new student in school changes everything in Leonardo’s life. This 15 year-old blind teenager has to deal with the jealousy of his long-lasting friend Giovana while trying to figure out the feelings he found out he has for his new friend, Gabriel.

Most, hogy lement az LGBTQ körüli balhé, és már szinte hétköznapivá vált a fogalom, itt az ideje, hogy keresztezett LGBTQ-karaktereket is lásson a világ. Páldául mi van, ha valaki egyszerre LGBTQ és HIV pozitív, vagy LGBTQ és rosszul kereső? Na, hát ebben a történetben Leonardo LGBTQ és vak is egyszerre. A Brazíliában játszódó történet nyelvezete olyan szívderítő, mint az első csók képe vagy a happy endingje. A közönség annyira imádta a filmet, hogy 2014-ben The Way He Looksként újraforgatták. 

Kezdőlap > Uncategorized > Menj a francba, Julia Roberts! TOP 5 rövidfilm fiatalságról és szerelemről

A szerk. ajánlása

A hónap legnépszerűbb cikkei

Top sztorik a rovatból