Egy magyar slammer, Mészáros Péter üzent Brüsszelnek: közönségdíjjal jutalmazták az Európa-bajnokságon

Egy magyar slammer, Mészáros Péter üzent Brüsszelnek: közönségdíjjal jutalmazták az Európa-bajnokságon

Újból megmérettethette erejét egy magyar slammer az Európai Bajnokságon. Ezúttal Mészáros Péter, aki díjjal is növelte a magyar slam poetry hírnevét.

Slam Poetry EB-n 22 versenyző mondott el 2-2 szöveget az első fordulóban, ezt követően 10-en jutottak tovább a második körbe, 5-en a harmadikba, 3-an pedig a fináléba.

Az első helyen a svéd Frej Haar, a második helyen a belga Lisette Ma Neza, a harmadik helyen pedig a spanyol Margalida Followthilida slammer végzett.

/ Fotó: Mészáros Péter Facebook-oldala

Mészáros Péter 5 helyen végzett, de elhozhatta a közönségdíjat. A idei, 6. Országos Slam Poetry Bajnokság győztesével készített interjúnkban így nyilatkozott a szövegének koncepciója kapcsán:

Egyszerre hálás és hálátlan helyzetben vagyok, mert idén Brüsszelben lesz megtartva, és Magyarországot képviselve ténylegesen lehetőségem nyílik a szó legszorosabb értelmében üzenni Brüsszelnek. Sajnos fel sem kéne merülnie, hogy propagandakampányra kelljen reflektálni, azonban remélem, hogy tisztább képet tudok majd nyújtani a többi európainak kicsi országunk tényleges viszonyairól. Nem győzni szeretnék, mondanivalóm van.

A közönség díjazta, így volt mondanivalója, Mészáros Péter üzent Brüsszelnek.

Kezdőlap > Egy magyar slammer, Mészáros Péter üzent Brüsszelnek: közönségdíjjal jutalmazták az Európa-bajnokságon

A szerk. ajánlása

A hónap legnépszerűbb cikkei

Top sztorik a rovatból