Palettán David Bowie műgyűjteménye

Palettán David Bowie műgyűjteménye

David Bowie megreformálta a zenét, a divatot és mindent, amit ma pop-kultúrának hívunk. Azonban nem csupán gigantikus zenei örökséget hagyott hátra, hanem egy hatalmas műgyűjteményt is, melyből kiállítás nyílik Londonban.

A multitalentumként számon tartott Bowie zenei hagyatékát bizonyára senkinek sem kell bemutatni. Ziggy-től egészen Lazarus képében történő búcsújáig beleírta magát a zenetörténelembe. Azonban amellett, hogy kiváló zenész volt, imádta a képzőművészetet is, melyet most mindenki megcsodálhat.

Az eredetileg csupán három napra tervezett kiállítással egybekötött aukció az érdeklődés miatt tíz napos világturnéra indul, mely novemberben veszi kezdetét Londonban a Sotheby’s múzeumban. A kiállítás New Yorkban,  Los Angeles-ben és Hongkongban lesz még látható mielőtt visszakerül a brit fővárosba.

A Londonban történő aukción Bowie 400 műkincse kerül elárverezésre, melyből 200 lenyűgöző alkotás a modern művészet remekének könyvelhető el.

A kiállításon többek között olyan festők művei is megtekinthetőek, mint Henry Moore, Marcel Duchamp, Demian Hirst vagy Jean-Michel Basquiat.

A kiállítás pikantériája, hogy a legtöbb mű inspirálta Bowie zenéjét is. 1998-ban a The New York Times-nak nyilatkozta, miszerint szereti egyaránt hallani és látni is azt, amit érez.

David Bowie műgyűjteménye
Basquiat, Air Power (1984)
David Bowie műgyűjteménye
Bomberg, Sunrise in the mountains, picos de asturias (1935)
David Bowie műgyűjteménye
Fischer, Meine Richtige Mutter in Jungen Jahren (1985)
Kezdőlap > Palettán David Bowie műgyűjteménye

A szerk. ajánlása

A hónap legnépszerűbb cikkei

Top sztorik a rovatból