2019-ben négy új kategóriát hoztak létre a Petőfi Zenei Díj keretében

2019-ben négy új kategóriát hoztak létre a Petőfi Zenei Díj keretében

Tizenkét kategóriában ma adják át a Petőfi Zenei Díjat. A hazai könnyűzenei színtér legjobbjait immár negyedik alkalommal ismerik el, a díjátadó gálát Zamárdiban tartják a Strand Fesztivál nyitónapján.

A Petőfi Rádió, a VOLT Produkció és az M2 Petőfi TV közös díjának átadóján a showműsorban fellép Pápai Joci, a Halott Pénz, a hiperkarma, az AWS, a USNK, az Acoustic Planet, a Useme és a francia Ofenbach.

Petőfi Zenei Díj 2018 / Az év zenekara: Halott Pénz / Fotó: MTI

A győztesek kihirdetése után a fesztivál MOL-Petőfi Rádió Nagyszínpadán ad koncertet a brit világsztár, John Newman, zenél a Follow the Flow és tűzijáték is az augusztus 20-i ünnep alkalmából.

Nem véletlen, hogy ők lépnek fel, hiszen többen tavaly díjazottként léptek le a színpadról. A Halott Pénz az év zenekara, Follow the Flow az év felfedezettje, míg Pápai Joci az Origóval az év daláért kapott díjat.

Petőfi Zenei Díj: A Halott Pénz 2018 legjobb zenekara, Fábián Juli az év női előadója

Az életműdíjat 2017-ben Bereményi Géza, tavaly Demjén Ferenc, idén pedig Tátrai Tibor vette át, aki a Hobo Blues Band: Vadászat című klasszikusnak számító albumáról az Ivan & the Parazollal közösen adott elő egy dalt.

A Petőfi Zenei Díj gáláját élőben közvetíti az M2 Petőfi TV és a petofilive.hu, a műsorvezetők Rókusfalvy Lili és Harsányi Levente lesznek.

A kategóriák öt-öt jelöltjét egy zenészekből, producerekből, zenei szerkesztőkből, újságírókból, koncert- és fesztiválszervezőkből álló, csaknem száz tagú szakmai grémium választotta ki, a végeredményt a szakmai grémium és a közönség szavazatainak összessége adja.

A kategóriák között szerepel az év zenekara, az év férfi előadója, az év női előadója, az év videóklipje, az év akusztikus koncertje. Idén négy új kategóriában – az év szövegírója, az év gitárosa, az év ütőhangszerese és az év billentyűse – a Petőfi Rádió által összeállított öt-öt nevet tartalmazó shortlistből a korábbi életműdíjasok – Bereményi Géza, Demjén Ferenc és Tátrai Tibor – választják ki a győzteseket. Idén is átadják az életműdíjat, amelyet a Petőfi Zenei Díj alapítói ítélnek oda.

Kezdőlap > 2019-ben négy új kategóriát hoztak létre a Petőfi Zenei Díj keretében

A szerk. ajánlása

A hónap legnépszerűbb cikkei

Top sztorik a rovatból