A gyerekmolesztálási ügy miatt a Simpson család producerei visszahívták a Michael Jackson-epizódot

A gyerekmolesztálási ügy miatt a Simpson család producerei visszahívták a Michael Jackson-epizódot

A Michael Jackson elleni gyerekmolesztálási vádak ismét előtérbe kerültek egy frissen megjelent dokumentumfilm kapcsán. A Simpson család sorozat producerei úgy döntöttek, jobb, ha visszahívják minden platformról azt epizódot, amiben Jackson hangja is szerepelt.

Ezen a héten jelent meg a képernyőkön a Neverland elhagyása. A kétszer kétórás dokumentumfilm a James Safechuckkal és Wade Robsonnal készített interjúkból áll, amiben azt állítják, Michael Jackson szexuálisan abuzálta őket gyerekkorukban.

A BBC egy Michael Jackson-dokumentumfilmmel versenyez a Leaving Neverland-del

A BBC dokumentumfilmje Jackson teljes életét fogja összefoglalni, szemben riválisával, a Channel 4 filmjével. A Leaving Neverland kizárólag a popsztárt ért gyermekzaklatási vádakra fókuszál. A Wade Robson és James Safechuck tanúvallomásából álló film hatalmas botrányt kavart. Jackson családja tagadta a vádakat és azzal fenyegetőzött, beperli a forgalmazó HBO-t és Channel 4-t.


Az alkotás hatalmas botrányt kavart, az énekes családja beperelte az HBO-t egy 1992-es szerződés megszegése miatt, és a rajongók még tüntettek is a film megjelenése miatt. Viszont sokan elbizonytalanodtak Jackson ártatlanságát illetően hallva a fájdalmasan részletes visszaemlékezéseket.

Az A Simpson család 1991-ben megjelent, Ki őrült, ki nem című epizódjában Jackson kölcsönözte hangját az egyik karakternek. A történet szerint Homer egy pszichiátriai gondozóban találkozik Leon Kompowsky-val, aki azt állítja, hogy ő egy popsztár, és Jackson híres moonwalkját is bemutatja. Csak évekkel később erősítették meg a pletykát, miszerint a karaktert valóban Jackson szólaltatta meg.

A szexuális visszaélések a német katolikus egyházat is megrengetik

A német egyházakról, köztük a katolikusról idáig humanitárius, menekülteket segítő tevékenységük kapcsán írtunk. Most azonban fény derült a német katolikus egyházban elkövetett súlyos és jelentős mértékű szexuális visszaélésekre. A több évtizedes pedofil bűncselekményekről szóló vádakkal a klérusnak az után kell szembenéznie, hogy ismertették egy nagyszabású nyomozás eredményét a Német Püspöki Konferencia őszi, fuldai nagygyűlésén.

A sorozat producerei úgy döntöttek, nem sugározzák többet egyetlen platformon sem az epizódot. James L. Brooks azt nyilatkozta, az összes producertársával egyetértettek a döntésben. Szerették a Jacko-epizódot, sok kellemes emlékük fűződött hozzá, de az események nem engedik, hogy ezek az emlékek maradjanak.

[perfectpullquote align=”left” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””]Mindenféle könyvégetés ellenzője vagyok. De ez a mi könyvünk, és kivehetünk belőle egy fejezetet[/perfectpullquote]

idézte a The Guardian.

Kezdőlap > A gyerekmolesztálási ügy miatt a Simpson család producerei visszahívták a Michael Jackson-epizódot

A szerk. ajánlása

A hónap legnépszerűbb cikkei

Top sztorik a rovatból