Egy 13 éves magyar fiú mobiltelefonnal készített filmje díjat nyert Cannes-ban

Egy 13 éves magyar fiú mobiltelefonnal készített filmje díjat nyert Cannes-ban

Százados Ábel mobiltelefonnal készített kisfilmje, a Soha díjat érdemelt a 2019-es Cannes Filmfesztiválon. 

Százados Ábel Soha című filmjét nem mással, mint mobiltelefonnal rendezte és vette fel. Az egyperces kisfilmet a Legígéretesebb Fiatal Filmes díjjal tüntették ki a 2019-es Cannes Filmfesztiválon.

Szabados Ábel és öccse, Olivér Cannes-ban, a díjátadón / Fotó: Szabados Éva Facebook-oldala

A Bamának adott interjújában elmondta, hogy családi összejövetel volt náluk, és ő kint volt a teraszon. A helyszín megfelelő volt, szépek voltak a fények. Így gondolt egyet, kihívta a lakásból az öccsét, Olivért, majd megkérte, üljön fel a párkányra.

Százados Ábel mobiltelefonnal forgatott kisfilmjéért nyerte el a Legígéretesebb Fiatal Filmes díját a rangos francia filmfesztiválon.

Ki szeretett volna próbálni a mobiltelefonja kamerájának új effektjeit, ami végül Cannes-ban kötött ki, díj kíséretében. A mindössze 13 éves pécsi fiú, Százados Ábel kezében mindig ott a telefon, minden rögzít. Így született meg a Soha is, amely egy komoly témát, az öngyilkosságot vette górcső alá.

Szabados Ábel Soha című kisfilmje díjat nyert Cannes-ban

Mint elmondta, még az utómunkát is a telefonnal végezte, és a nagybátyja vette rá, hogy nevezzen vele egy versenyre.

Az idei Magyar Telefonfilmes Fesztiválon díjazták Százados Ábel Soha filmjét, így bejutott a Cannes-i Global Short Film Award döntőjébe, ahol elnyerte a Legígéretesebb Fiatal Filmkészítőknak járó díjat.

SOHA

Enjoy the videos and music you love, upload original content, and share it all with friends, family, and the world on YouTube.

Kezdőlap > Egy 13 éves magyar fiú mobiltelefonnal készített filmje díjat nyert Cannes-ban

A szerk. ajánlása

A hónap legnépszerűbb cikkei

Top sztorik a rovatból